Speltips, Aston Villa – Stoke 3/10: Skrällchansen stor

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2015

På Villa Park står tre blytunga pinnar på spel i bottenskiktet av Premier League när Aston Villa och Stoke City drabbar samman under lördagseftermiddagen. Här är vårt speltips från matchen.

Bara att inse – Aston Villa får det extremt svårt att överleva detta spelår. Förra året var man extremt nära att trilla ur serien, men den stora potten som spelades in i början av säsongen innebar att man till slut fixade kontraktet med tre poängs marginal ner till relegeringszonen.

Nu har man inte fått någon flygande start, snarare tvärtom. Efter premiärvinsten borta över Bournemouth är facit fem förluster och ett kryss, vilket kom över den hopplöst usla tabelljumbon Sunderland – på hemmaplan. Med spelschemat som väntar framöver kan det dröja en bra stund innan nästa trea trillar in på kontot.

Därför känns detta redan lite som en ödesbatalj. En vinst skulle innebära att man får lite välbehövligt andrum, men vad talar egentligen för det? Att förlora med 2-3 borta på Anfield, mot Liverpool, är inte ett resultat att skämmas över – men siffrorna kunde, eller borde till och med, ha blivit större. Prestationen ingenting att hänga i julgranen.

På skadefronten är det nästan oförändrat sedan senast – bara att Gabriel Agbonlahor eventuellt kan vara tillbaka, men sannolikheten att han får 90 minuter ska inte vara överdrivet stora.

Vunnit de två raka identiska matcher

Xherdan Shaqirir dras med känningar, men det finns stora förhoppningar om att han ändå ska kunna medverka från start. Annars ser det ljust ut på skadefronten för Stoke.

Stoke haltar också och är bara en plats och två pinnar före just Aston Villa i tabellen, men prestationerna har varit betydligt bättre än vad skörden antyder. I flera av förlustmatcherna har man stått upp bra och i vissa blivit helt rånade.

Nu plockades seriespelets första trea för exakt en vecka sedan; Bournemouth besegrades med 2-1 hemma på Britannia Stadium. Där var det omvänt – att det fanns mer att önska av prestationen, men det ändå blev en vinst. Mycket möjligt att det där var det som ska bryta den tuffa trenden – veckan dessförinnan vann man också med 1-0 över Fulham i cupen – och att en tredje seger i följd kan komma här.

På pappret är Stoke ändå klart bättre än Aston Villa och trots bortaplan borde man ses med en mycket större möjlighet att vinna, än vad oddssättarna menar – 1×2-marknaden står i 2,50-3,30-3,10.

Vi kan också luta oss mot att Stoke vunnit de två senaste identiska matcherna

Klipper den raka tvåan till 3,10 utan att blinka, innan förmodat oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak tvåa
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 3/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa 2,50 williamhill logo
Oavgjort 3,30 ladbrokes logo
Stoke 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: