Speltips Aston Villa – Tottenham 13/5: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 12 maj 2023

Europaplatser står på spel när Aston Villa och Tottenham Hotspur gör upp i den 35:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 13 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Villa Park.

Aston Villa – Tottenham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Aston Villa har flugit fram de senaste månaderna, men på sistone har deras formtopp bedarrat. Nu kommer man till den här matchen med två raka förluster och därmed tre poäng efter Tottenham. Inför den här omgången ligger Aston Villa på åttonde plats medan Spurs innehar sjätteplatsen.

Unai Emery har verkligen fått Aston Villa att lyfta den här våren. Inför bortamötet mot Manchester United i den näst senaste omgången hade man en svit på tio raka matcher utan förlust. Av dessa hade man vunnit hela åtta. Där sprack så den förlustfria raden sedan man förlorat med 1-0 på Old Trafford.

Förra helgen gick man så mållösa på nytt då man gästade Wolverhampton. Hemmalaget fick in ett tidigt ledningsmål och Aston Villa hittade sedan aldrig någon väg in i matchen som slutade 1-0 till Wolves.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Aston Villa

Tottenham Hotspur har en betydligt mindre festlig vår bakom sig. Under den här perioden har det knakat i fogarna på alla nivåer i klubben, två sparkade huvudtränare har avverkats och i tabellen har man tappat mark.

Inför förra helgens derby hemma mot Crystal Palace hade Spurs endast tagit en poäng på de fyra senaste matcherna. Därtill hade man släppt in totalt hela femton mål på dessa matcher. Det var nog därför särskilt för Ryan Mason att hans lag kunde hålla nollan och vinna med 1-0 efter en rad vilda västern-tillställningar. Spelmässigt var det dock långtifrån någon glimrande insats.

Aston Villa och Tottenham möttes senast i London i början av januari och det var då gästerna som gick segrande med 2-0. När de nu möts igen är det viktiga poäng i jakten på Europaplatser till nästa säsong som står på spel.

Aston Villa kommer från två förluster på bortaplan, men hemma på Villa Park har man alltjämt en positiv trend. Där har man vunnit sina fem senaste matcher utan att släppa in mål i någon av dessa. Det är starka papper som bidrar till att jag lutar åt att Aston Villa har goda chanser att vinna den här bataljen.

Trots två raka förluster är Aston Villa en klubb i harmoni medan Tottenham svajar både på planen och vid sidan om. Mitt spel blir Aston Villa 0 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa 0 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo