Speltips Athletic Bilbao – Almeria 6/10: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 6 oktober 2023

Athletic Club är klara favoriter då de välkomnar tabelljumbon Almería till San Mamés under fredagskvällen.

Athletic Bilbao - Almeria

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Baskerna har återigen öppnat säsongen ganska starkt vilket gör att de i nuläget ligger på sjätte plats i tabellen. Med tanke på att flera andra toppklubbar såsom Sevilla, Villarreal och Real Betis har öppnat ganska svagt så finns det mycket utrymme för att sikta högt för Athletic Club som så ofta faller på målsnöret.

Efter sex raka matcher som obesegrade, där de lyckades kamma hem 14 poäng, så föll de tungt mot lokalrivalerna Real Sociedad i det baskiska derbyt förra helgen. Trots att de på intet sätt var utspelade så var La Real vassare när de väl fick sina lägen och slutresultatet skrevs till 3-0 på Anoeta.

Det var ett rejält bakslag för ett formstarkt Athletic Bilbao, som tappade två tabellplaceringar och blev omkörda av sina rivaler. Spelmässigt är det förmodligen inte så mycket att oroa sig över dock, de har sett ganska bra ut under hela säsongsinledningen och är klara favoriter hos spelbolagen till att kamma hem tre poäng mot ett slätstruket Almería på fredag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almerías defensiv håller inte måttet

Det Saudi-ägda Almería flyttades upp till högstadivisionen inför den här säsongen, och har ännu inte gjort mycket väsen ifrån sig. De hade ett ganska anonymt transferfönster och har haft ganska stora bekymmer med att hävda sig i LaLiga med den trupp de sitter på.

De har iallafall börjat plocka upp oavgjorda resultat här och var, men har än så länge släppt in flest mål i serien och ligger också sist med fyra poäng upp till säker mark. Senast gick de upp i en 3-0-ledning mot Granada då de stänkte in tre snabba mål inom loppet av fem minuter framför en extatisk hemmapublik, men att de trots allt tappar ledningen till 3-3 mot en annan bottenkonkurrent säger en del om deras bedrövliga försvarsspel och oförmåga att stänga matcher.

Tränare Alberto Lasarte Ruiz har en hel del att bita i framöver, och inför fredagens tuffa bortamatch på San Mamés kan han också behöva klara sig utan Lucas Robertone, som har varit en av lagets bästa spelare såhär långt.

Athletic Bilbao är kanske inte kända för att spela särskilt målrika matcher, men har varit godkända offensivt såhär långt, men med tanke på att överspelet har suttit i fem raka matcher för Almería så är det inte dumt att baka in det med ett spel på den raka ettan för totalt 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao & över 2,5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, torsdag 6 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play