Speltips, Athletic Bilbao – APOEL 16/2: Nära dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2017

Europa League är på tapeten och från matchen mellan Athletic Bilbao och cypriotiska APOEL är favoritskapet stort för den spanska sidan. Löser de, som väntas, en stabil vinst och således hamna i en bra position inför returen?

En besvikelse, det är vad Athletic Bilbao är. Det finns så mycket mer att hämta i truppen, det finns så mycket mer att kräva. De parkerar på en anonym åttondeplats i Primera División och även om avståndet till Europaplatserna är litet, hade det önskats att utmana i topp fyra. Det känns inte fullt stabilt.

Eftersom Bilbao också trillat ur Copa del Rey, ökar vikten av Europa League förstås. En utmärkt chans på en titel – en stor sådan.

I Cypern vinner APOEL den inhemska serien år efter år och man håller flera klasser bättre standard än resterande konkurrenter. En del äventyr har det därför också blivit ute i Europa, men när nivån skruvas upp har man inte haft mycket att sätta emot.

Playoffrundan mot Champions League åktes ur den här upplagan och i EL-gruppspelet löstes en fin förstaplats. Dock långtifrån det tuffaste av motstånd i Olympiakos, Young Boys och Astana. Å andra sidan; Athletic Bilbao kom bara tvåa när Genk, Rapid Wien och Sassuolo stod för motståndet.

Vinner klart

All heder till APOEL. De ska inte underskattas, men här får de med all säkerhet det svårt att räcka till.

Athletic Bilbao är klasserna bättre, punkt. Europaspelet är av stor betydelse och oavsett om man skulle rotera på ett par positioner eller ej, är det en startelva som skulle kunna vinna hela Europa League som presenteras. Förra årets kvartsfinal mot landskonkurrenten Sevilla trillades ur efter straffar.

Eftersom matchandet är tätt framöver skulle ett starkt hemmaresultat kunna innebära att man kan rotera lite i returen.

Därtill handlar det om Bilbaos fantastiska hemmastyrka, vilken de haft under flera år; inte en enda av de 16 senaste matcherna på San Mamés Barria har förlorats och hela 13 av dessa vunnits. Bland annat har Barcelona och Sevilla, tvåan och trean i Primera División, värjts undan under den här perioden. De tre hemmamatcherna i gruppspelet vanns också.

Passande är det då ett APOEL som är oerhört tunna på resande fot i Europa; 7/8 senaste i Europa League har förlorats. Detta från slutet av 2013 och framåt.

Kommer spiken i kistan redan under de inledande 90 minuterna?

Athletic Bilbao -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – spelas till 1,98x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 16/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: