Speltips, Athletic Bilbao – Barcelona 5/1: Vi höjer svårighetsgraden

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2017

Nivån höjs på spelfronten när Athletic Bilbao och Barcelona möter varandra i Copa del Rey – en match vi tror kommer rivstartas. Öppnar det upp för mål redan under de inledande 45 minuterna?

Åttondelens sista första möte i Copa del Rey ska spelas – och det är ett intressant sådant. Athletic Bilbao är en av de klubbar kvar i händelserna som ska ses med hyfsad chans att kunna pressa de suveräna katalanerna.

Athletic Bilbao brukar vara uppe och utmana på den övre tabellhalvan; det har mer eller mindre blivit en vana att spela Europafotboll och i just Europa League är man klara för slutspelet, vilket startar i mitten av februari.

I Primera División är det tajt och nu innehar Bilbao en blek sjundeplats, men uppåt till de närmsta konkurrenterna är avståndet litet. Här i Copa del Rey kördes Racing Santander över med 5-1 över två möten i den förra rundan.

Barcelona är en av Europas främsta fotbollsklubbar och missnöjet över den första delen av spelåret är stort – upp till serieledande Real Madrid har man tre pinnar, med en match mindre spelad. Dessutom jagar Sevilla häck i häl. Finns mer att kräva, inte bara på resultatfronten.

Faktum är att Barcelona vann förra årets Copa del Rey efter att ha skickat ut just Athletic Bilbao, men då i kvartsfinalen – 5-2 över 120 minuter. Därefter krossades Valencia och i finalen vann man en tajt batalj över Sevilla.

Fart och fläkt – första 45?

Gillar målmöjligheterna starkt här.

Alltid svårt med cupfajter, men nu blir det allvar – det sämsta av motstånd är undanvärjt. Barcelona rapporteras till och med spela med hela topptrion; Messi-Suarez-Neymar. Världens bästa?

På en del defensiva positioner och på mittfältet kan det däremot roteras – något som i sin tur stärker upp Athletic Bilbaos målmöjligheter.

Och här på hemmaplan, i ett dubbelmöte, måste Athletic Bilbao trycka upp positionerna – ett bra resultat måste lösas! På Camp Nou bjuds det ju sällan på skrällar, som ni säkert vet…

Undertecknad räknar med att de kliver på framåt från start och inte direkt försöker bevaka resultat inledningsvis, som det hade kunnat bli i en vanlig serielunksfajt. Offensivt finns det också kvalitet, framförallt i spetsen Aduriz.

Mål blev det åt båda håll i de båda cupmatcherna förra året. Kan vi kanske de redan i första halvlek, möjligen?

BLGM – ja (första halvlek) spelas till finfina 4,40 x insatsen hos Unibet (1 000 kronor bonus!), vilket är hela 40 punkter över näst bäst betalande konkurrent. Oddsjustering att vänta? Tänkbart. Skynda, fynda!

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja (första halvlek)
Odds: 4,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:15, torsdag 5/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: