Speltips, Athletic Bilbao – Celta Vigo 19/12: Hemmastarkt mot bortasvagt

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2016

Vi tar oss till San Mamés Stadium, var Athletic Bilbao och Celta Vigo ska mäta krafterna under måndagskvällens enda fajt från Primera División. Vi har vänt ut och in på förutsättningarna och kan inte annat än att hitta värde i ett av 1X2-tecknen.

Två klubbar som vill vara – ska? – vara med och slåss om Europaplatserna. Också två klubbar som har en bit upp till det området.

Athletic Bilbao har varit solid kraft i den spanska klubbfotbollen de senaste åren; varit en av de parterna som utmanat som starkast under den trio som dominerat, bestående av Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid.

Även Celta Vigo har som målbild att kunna slåss om biljetterna ut i Europa – och är liksom Bilbao klara för slutspelet i Europa League. Men att nå dit till kommande spelår, ja, det ser tufft ut. Faktum är att John Guidetti och hans kamrater är nere på den undre tabellhalvan och härjar, plats 13. Det är dock tätt i det skiktet av tabellen och upp till matchens hemmalag skiljer trots allt bara två pinnar.

Aymeric Laporte, avstängd, saknas för Athletic Bilbao. Även Celta Vigo har ett avbräck, avstängning, i backlinjen – på Hugo Mallo.

Välsmakande etta

Ettan är köpvärd här, utan tvekan.

Gästerna är ett kapabelt motstånd, men de åkte också på en käftsmäll deluxe senast – föll med 0-3 hemma mot Sevilla. Siffror som inte kan snackas bort. Under all möjlig kritik och frågan är om man kan komma tillbaka i en, på pappret, ännu svårare match direkt därpå?

På bortaplan är de inte speciellt bra heller, Celta. 1-3-3 har de i resultatraden.

Och att då ställas mot ett Athletic Bilbao som är fantastiskt hemmastarka, det blir tufft. Efter hemmapremiären mot Barcelona har Bilbao fem vinster, ett kryss och noll förluster på San Mamés Stadium i Primera División. Sevilla och Villarreal är två exempel på motstånd som värjts undan.

Allt som allt ska Bilbao vara den klassen bättre parten – och med hemmafördelen, samt Celta Vigos käftsmäll senast, på det har vi rätt svårt att se de sumpa den här chansen till tre färska pinnar.

Den raka ettan spelas till 1,91 x insatsen hos Betway, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 19/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: