Speltips, Athletic Bilbao – Sporting Gijon 26/10: Bjuder de på ett par måndagsbaljor?

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2015

Athletic Bilbao är åter på rätt spår efter den usla seriestarten och när man ställs mot ett Sporting Gijon vars defensiv fallit ihop totalt den senaste tiden testar vi ett målspel till 1,73x.

Enligt tabellen är det botten mot botten… Men ja, det råder klasskillnad. Förstås.

Sporting Gijon spelar sitt första spelår i Primera División sedan 2012 efter att ha kommit två i Segundan under fjolåret. Gjort det helt okej på pappret; nio pinnar på åtta matcher är ändå ett facit att vara nöjda över sett till truppens kvalitéer och fortsätter det på samma spår kan man mycket väl kontraktet i förstadivisionen förnyas.

Man har dock haft ett relativt enkelt spelschema, där den enda ”omöjliga” matchen var mot Real Madrid och där lyckades man, mot alla odds, knipa en pinne. Ska ändå nämnas att detta var i premiären och som vi vet brukar nykomlingar och premiärer vara en kombination som går bra ihop.

Den hittills bästa målskytten i laget, Antonio Sanabria med sina två fullträffar, är skadad. I övrigt skadefritt hos gästerna.

Får in åtminstone två strutar

Athletic Bilbao – seriesjua i fjol och med i Europa League i år – har bara lyckat kamma in åtta pinnar på åtta matcher och det är under all kritik, men kan också bortförklara situationen med det extrema spelschemat som varit; redan nu har man mött Real Madrid, Barcelona och även Villarreal som ser ut att kunna bli en uppstickare.

I dessa matcher – förluster. Och så även borta mot Eibar.

Dock sett bättre ut med tiden och resan uppåt i tabellen är påbörjad. I början av månaden vann man med 3-1 över Valencia här på San Mamés Barria, vilket följdes upp av ett 2-2-resultat borta mot Deportivo La Coruna – man tappade två baljor sista 10 minuterna – och vann nu senast, i EL, borta mot Partizan med 2-0.

Ser bra ut på skadefronten. Ingenting nytt som ska störa…

Den här typen av matcher måste Athletic vinna och nu när man verkar ha fått maskineriet att snurra på har jag svårt att se Gijon klara av att hålla emot här. Samma Gijon som släppte in tre baljor mot Granada på hemmaplan senast…

Athletic Bilbao över 1,5 mål är spelvärt till 1,73x.

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao över 1,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 26/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 1,55 bwin logo
Oavgjort 4,30 unibet logo
Sporting Gijon 7,10 unibet logo
Över 2,5 mål 1,95 mybet logo
Under 2,5 mål 1,94 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: