Speltips, Athletic Bilbao – Valencia 10/3: Hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 9 mars 2016

Helspanskt väntar i EL-åttondelsfinalen mellan Athletic Bilbao och Valencia. Vi väntar oss en klar matchbild och landar i en hörnslutsats till 1,80x.

Att Athletic Bilbao skulle vara övre tabellhalvan-material i Primera División är tveklöst och prestationerna är ofta upp och ner, men att vara sexa i tabellen tyder på genomgående styrka. Framförallt hemmaspelet är solitt.

Under stunder kan Valencia, som under året plockat in Gary Neville på tränarposten, se ut som om de skulle tillhöra den spanska toppen och eventuellt även den europeiska – men dalarna är för djupa och nederlagen upprepas alltför tätt. En blek elfteplats i den inhemska serien är de förstås allt annat än nöjda över. Valencia är en omskakad klubb – i flera bemärkelser.

Värdens anfallsstjärna Aduriz är tveksam för spel, vilket vore ett kännbart avbräck. Valencia har Denis Cheryshev, som blev målskytt i 1-3-förlusten mot Atlético Madrid senast, out efter att ha åkt på en skada.

Vinner hörnmatchen klart

Går att resonera runt om Valencia möjligen skulle kliva på hårt framåt här, lite i ren revanschlust efter hemmaförlusten med 0-3 mot just Bilbao för ett par veckan sedan – men Gary Neville har tryckt på att så är inte fallet.

Det är fullt fokus – här och nu. Och borta mot ett hemmastarkt Bilbao, då blir det att backa hemåt med manskapet, för att sedermera sätta ton i returfajten på Estadio de Mestalla.

Med väntat bollinnehav och jagande efter hemmamål, borde ”hörnmatchen” kunna vinnas relativt enkelt för Athletic Bilbao. I de tre senaste identiska mötena har siffrorna landat på följande: 10-4, 8-3 respektive 8-2.

I Primera División snittar Bilbao 6,7 hörnor framåt per hemmamatch mot motståndarnas 3,7. Bortastatistiken för Valencia är 4,2-7,6.

Athletic Bilbao -2,5 hörnor (asian handicap) till hela 1,90 x insatsen känns som ett klockrent spel på förhand och synas utan att överhuvudtaget blinka.

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao -2,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 10/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Athletic Bilbao 1,78 bwin logo
Oavgjort 3,80 betsafe logo
Valencia 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 bwin logo
Under 2,5 mål 1,75 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: