Speltips, Atlético Madrid – Astana 21/10: Processen bör bli kort

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2015

Den spanska jätten Atlético Madrid är revanschlusten efter torsken över Benfica i den förra CL-omgången och bör göra processen kort mot kazakstanska Astana hemma på Vincente Calderón.

Astana spelar inte bara för klubbens sköld och supportrarna här i Champions League – utan för hela Kazakstan. Man är den första klubben från landet som nått CL i historien. Det blir liksom inte större än såhär.

Lär dock inte uträttas mycket här. Skulle den redan en pinnes stora skörden ökas får det betraktas som en succé. Det här krysset löste man hemma på plastmattan mot Galatasaray. 2-2 skrevs slutresultatet efter att man kvitterat med en minut kvar av ordinarie matchtid. Av de fyra målen som bjöds på, var tre självmål.

Mer rutin och kvalité finner vi hos onsdagens värdlag. Atlético Madrid har tillhört den europeiska toppen under flera år, även om man fortfarande har ett litet snäpp upp till det absoluta toppskiktet. Kvartsfinalen nåddes i förra årets CL-upplaga och väl där åkte man ut mot lokalrivalen Real Madrid efter 0-0 hemma och 0-1 borta.

Vilar flera pjäser

Som ni förstår, det ska bara råda klasskillnad här – det inser även oddssättarna, men känslan är att de inte lagt tillräckligt stor vikt vid ett par andra faktorer.

Astana är inne i slutspurten i den inhemska serien och har hamnat lite på efterkälken mot ettan Kairat, men kan knappa in det – till och med hamna i en bättre sits – om man vinner borta mot det nämnda motståndet, vilka man ställs mot under söndagen. En seriefinal där tre pinnar är det enda som räknas.

– Vi kommer använda all kraft för att vinna i Almaty. Om vi vinner, har vi chansen på titeln. Om inte – då tror jag att det blir svårt, säger tränaren Stanimir Stoilov till klubbens hemsida.

Vad detta innebär i praktiken: flera betydande pjäser lämnas hemma.

Detta mot Atlético Madrid. På bortaplan. Samma Atlético som skåpade ut Malmö FF med 5-0 och Olympiakos med 4-0 på hemmaplan under fjolåret. Motståndare som är bättre än Astana, även när de spelar med bästa möjliga manskap.

Blir spel mot ett mål det här. Atlético Madrid -2,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid vinst med två mål – till fina 1,90x.

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -2,25 (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 21/10
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid 1,14 williamhill logo
Oavgjort 9,50 nordicbet logo
Astana 29,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,66 unibet logo
Under 2,5 mål 2,35 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: