Speltips, Atlético Madrid – Barcelona 13/4: Målobjekt från andra halvlek synas

Spelbloggare Publicerat: 13 april 2016

Returfajten mellan de spanska jättarna, Atlético Madrid och Barcelona, väntar i CL-kvartsfinalreturen. Känslan är att den andra halvleken kan bli fram och tillbaka och ett målspel testas från den.

En superstart från Atlético Madrid räckte inte på Camp Nou. Pånyttfödde Fernando Torres skyfflade in matchens första balja i den 25:e minuten, för att tio minuter senare bli utvisad. Rättvist eller ej – svårt att sia, men det var helt i onödan att han klev in i den duellen som innebar att den andra ostskivan skulle synas.

Försvarsspelet var fortsatt tätt från Atlético – de kämpade på med bravur – men i sann Barcelonaanda bröt katalanerna ner sina motståndare. Två baljor inom loppet av 11 minuter i mitten av andra halvlek blev de enda och slutresultatet skrevs således 2-1. Luis Suárez stod för båda strutarna.

Hur som helst – med ett bortamål från Atlético borde den här historien vara helt öppen. 4,50-1,23 x polletterna står att avancera vidare-marknaden i. Givetvis är Barcelona de klara favoriterna med tanke på den lilla klasskillnaden som ändå råder och resultatet från match nummer ett.

Sena mål?

Från att ha varit hyllade från alla håll och kanter, har Barcelona nästan fått en krisstämpel över klubben de senaste veckorna. Greppet om titeln har tappats i seriespelet – endast tre pinnar skiljer ner till just Atlético efter två raka torskar – och det är tveksamt om vinsten hade plockats i match nummer ett i detta dubbelmöte om man inte spelat med en man mer i över halva fajten.

Framförallt är det offensiven som inte kommit upp i nivå. Leo Messi, Luis Suárez och Neymar har sett ut som bleka kopior av dem själva.

Har en klassisk Barcelonamatch uppmålad i huvudet, där kommandot tas från start – däremot är det Atlético som inleder i uppförsbacke, men till en början lär taktpinnen hamna i katalanernas händer. Svårt att se Atlético kliva på alltför hårt till en början. Istället – att matchbilden luckras upp desto närmre slutet vi kommer.

Skulle Barcelona få in en balja – vilket får ses som sannolikt – måste Atlético stå för minst två för att avancera vidare. 1-0 skulle å andra sidan betyda att katalanerna måste framåt. Bäddar alltså för en sprudlande andra halva av fajten, eller efter det första målet kommit.

José Giménez, som är en viktig försvarspjäs för Atlético, är osäker för spel. På topp är Fernando Torres out efter det röda kortet senast, men på anfallsposterna finns det en bra bredd – han är inte ens en säker startspelare annars.

Sena mål – båda bakåt och framåt – har ju varit synonymt med Barcelona under hela spelåret dessutom…

Över 1,5 mål i andra halvlek – ett spel som satt i det förra mötet – spelas till 2,25 x smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i andra halvlek
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 13/4
TV:  tvtre logo (TV-tablå)
Stream:  viasatfotboll logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: