Speltips, Atlético Madrid – Benfica 30/9: Enkelt val av spelobjekt

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2015

Grupp C – delade ettorna Atlético Madrid och Benfica möter varandra i den andra rundan. Vi har matchbilden uppmålad och testar med den som utgångspunkt – ett målspel.

2-0 och 2-0. Atlético Madrid visade prov på fint försvarsspel och effektivt anfallsspel borta mot Galatasaray och Antoine Griezmann blev stor hjälte med sina två baljor, vilka kom i den 18:e respektive 25:e minuten.

Enklare uppgift var det för Benfica. Gruppens slagpåse, kazakstanska Astana avvärjdes till hyfsat enkelt, även om det dröjde till den andra halvleken innan målen kom. Kan efterlysas lite fantasi i anfallsspelet, möjligen.

Benfica har vunnit den inhemska serien två år i följd och är just nu, sex matcher in i den, trea med fyra vinster och två förluster. Tätt och jämnt i botten, som det tippas bli. Starten – helt okej. Blandat i prestationerna.

Rätt väntad start av Atlético också; exakt samma facit som Benfica. Torskarna i svåra matcher mot Barcelona och Villarreal. Det som ska vinnas, har också vunnits. Peaken nåddes när man vann med hela 3-0 borta mot Sevilla för exakt en månad sedan.

Två mer eller mindre hela trupper. Ingenting nytt att rapportera på skadefronterna.

Underspelet storfavorit kontra övern

Detta är två sidor med stora defensiva kvalitéer, starka organisationer och som brukar vara inblandade i målsnåla bataljer.

I det inhemska seriespelet tillhör Benfica den absoluta toppen och vill spela en attraktiv fotboll där, men defensiven håller man ändå ihop på ett bra sätt och på bortaplan kliver man sällan på alltför hårt framåt. I tre av de fyra vinstmatcherna, alla på hemmaplan, har nollan hållits och de två på bortaplan båda förlorats med 0-1.

Här i det europeiska toppskiktet håller man inte alls nivå med de bästa, men kan absolut ställa till det för vilka som helst i enskilda matcher. Under fjolåret var man totalt inställda på att främst hålla lakanet tätt – lär vara så även här. Mot Astana var man dessutom inte speciellt vassa framåt. Fem raka CL-matcher har klivit under 2,5 mål och fyra av dessa under 1,5.

Atléticos kollektiva styrka är fantastisk; håller ofta nollan, men är inte de som brukar köra över sina motståndare totalt. Trivs bra med att spela lite mer bakåtlutat än vad deras toppkonkurrenter i Europa annars brukar. Fyra matcher efter varandra har bjudit på max två mål och resultaten i de senaste i CL-matcherna är: 2-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1, 0-0.

Tror dessa två kan ta ut varandra lite och efter vinsterna i premiärerna är de inte heller desperata att plocka en trea; krysset är helt okej, även om Atlético förstås har siktet på att kamma fullt.

1,75x räcker för under 2,5 mål. Mybet och Unibet som dukar ut de siffrorna.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 30/9
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atlético Madrid 1,57 betway logo
Oavgjort 4,10 nordicbet logo
Benfica 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: