Speltips, Atlético Madrid – Celta Vigo 27/1: Svensk succé på Vicente Caldéron?

Spelbloggare Publicerat: 27 januari 2016

Semifinalplatserna ska fördelas i spanska Copa del Rey. Det andra mötet mellan Atlético Madrid och Celta Vigo spelas på Vicente Calderón – och vi synar ett målskyttespel.

0-0 från match nummer ett betyder att det är helt öppet inför returen. Favoritskapet är dock, såklart, fortfarande hos Atlético Madrid. Ännu större nu i och med tanke på deras positiva bortaresultat – men över 90 minuter kan mycket hända.

Atlético Madrid har överraskat på undertecknad detta spelår. De ska vara uppe och fajtas i toppen, absolut, men att de skulle vara en så här pass stark titelaspirant – det trodde i alla fall inte jag. Andraplatsen innehas i serien, på sämre målskillnad än Barcelona, dock med en match mindre spelad.

Även Celta Vigo är en positiv överraskning – de hittas på en hedervärd femteplats i Primera División, gjort fina resultat i cupen och ser allmänt starka ut. Cupen verkar, baserat på uttalanden från spelare, tränare och de utskickade startelvorna, vara prioritet ett just nu.

Guidetti i toppform

Att få hål på Atlético Madrid – det finns enklare uppgifter än så. Faktum är att huvudstadsjätten hållit nollan i hela fem matcher i följd, eller ännu mer imponerande; bara släppt in åtta (!) mål på 21 seriematcher, vilket kan jämföras med Barcelonas 16, Villarreals 18 eller Real Madrids 20. Defensiven är urstark.

Men vi är ändå inne på att Celta Vigo ska ha en fin möjlighet att kunna hitta nätet här. I förra veckans 0-3-förlust mot Rayo Vallecano ställdes en närmast helt b-betonad startelva ut och de ordinarie pjäserna är således hundra.

Atlético satsade fullt på hemmamatchen mot Sevilla, vilken slutade 0-0, och har dessutom fått vila en dag mindre.

Varifrån ska då målen (målet?) komma? Jo, en het kandidat för det är förstås – John Guidetti. Han var en av alla dessa som vilades senast och i fixstjärnan Nolitos frånvaro har han klivit fram och varit oerhört vass. Hyllas nu på alla håll och kanter efter en tid av bänksittande.

Svensken var lagets kanske bästa spelare i det första mötet och hade innan dess nätat i tre raka matcher från start, och dessutom gjort två i två av dessa. Guidetti känns, utan tvekan, som det största hotet mot Atlético…

Och när vi får fantastiska 6,25 x insatsen för målskyttespelet hos Unibet – de flesta konkurrenterna är runt 4-5,00x för samma spel – måste vi skicka in ett par polletter. Galet värde. Dessutom är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om Guidetti inte skulle starta matchen.

Speltips:

Speltips: Guidetti målskytt ”anytime”
Odds: 6,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 27/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Atletico Madrid 1,57 williamhill logo
Oavgjort 4,05 betrally logo
Celta Vigo 8,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: