Speltips, Atlético Madrid – Las Palmas 10/1: Spelbar favorit i Copa del Rey

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2017

En kvartsfinalbiljett ska delas ut – och det är Atlético Madrid som sitter i förarsätet när den andra matchen i dubbelmötet mot Las Palmas väntar. Mycket talar för att de tar en bekväm vinst även här och vi slussar således in polletterna på ett spel till värdens favör.

2-0 till Atlético Madrid har vi från det första mötet – en kontrollerad och imponerande vinst för huvudstadslaget.

En sak, förutom det faktum att man nu sitter i förarsätet, som är positivt från matchen var att Antoine Griezmann fick pryda målprotkollet efter en tids måltorka. Dessutom följde han upp med ett mål senast när Eibar besegrades med två mål mot noll.

Frågan är; har Las Palmas överhuvudtaget någon chans här? Att vända ett tvåmålsunderläge mot Atlético Madrid, på Vicente Calderón, ja, det finns enklare uppgifter än så. Oddssättarna menar, mer eller mindre, att det är en omöjlighet, vilket 1X2-oddsen – 1,31-5,25-11,50 – är en stark indikator på. Odds på vilken sida som ska avancera vidare erbjuds inte ens hos de flesta bookies.

Sätter spiken i kistan

Tror inte att Atlético kommer ställas inför några problem här. Gör istället processen kort och sätter kniven i kistan?

De europeiska cuperna brukar vara skrälltäta, Copa del Rey inkluderad, men dessa skrällar kommer oftast orsakat av stor rotation och mindre motivation från de större pjäserna.

Nu är den stora skillnaden att Atlético Madrid satsar benhårt på cupen och med den rådande klasskillnaden ska Atlético ses som enorma favoriter. Till och med större än oddssättarna antyder, menar jag.

I och med att Atlético – nästan – avskärmats helt från titelstriden i Primera División, återstår hoppet till att få en titel via cupen. Den har snackats upp rejält och startelvan i match nummer ett visade också på det – hur seriöst Copa del Rey tas.

Mycket möjligt att Las Palmas roterar lite smått också, då de ställs mot Barcelona i serien om bara några dagar.

Här måste Las Palmas trycka upp positionerna i ett försök att hämta in tvåmålsunderläget – och då är risken stor att de blir hårt straffade av ett extremt omställningsskickligt Atlético Madrid.

Atlético Madrid -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – testas till 1,95 x insatsen hos 888Sport, som har en välkomstbonus i form av tripplad vinst på det första spelet!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: 888Sport (Tripplad vinst på första spelet!)
Spelstopp: 21:15, tisdag 10/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: