Speltips, Atlético Madrid – PSV 23/11: Måltankar till 2,10

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2016

Ett Atlético Madrid ur form hoppas kunna hitta tillbaka på rätt spår när Champions League-äventyret fortsätter med match mot holländska PSV på Vicente Calderón. Vi blir lite överraskade över hur oddssättarna värderar målmöjligheterna och hoppar in på en mållina.

Ren och skär misär, det är väl lite så man kan se på situationen i Atlético Madrid för tillfället. Två förluster efter varandra – mot Real Sociedad och Real Madrid – är uppradade, med målskillnaden 0-5. Titeln i Primera División är nu en bra bit borta och till den nämnda lokalrivalen i topp skiljer hela nio pinnar.

Kan det istället bli en succé i Champions League för Atlético? Ljust ser det i alla fall ut; fyra vinster på fyra matcher, varav ena mot Bayern München och därmed fördel mot dem i striden om förstaplatsen. Avslutande omgången spelas mellan just de två, i Tyskland. Mer spännande än så blir det inte…

Precis som väntat hittar vi PSV, tillsammans med ryska Rostov, i botten. De står på en pinne vardera och med all sannolikhet avgörs det helt och hållet mellan dem i den avslutande omgången när lagen drabbar samman i Holland. Poängmöjligheterna här är trots allt rätt små, åtminstone om oddssättarna får bestämma.

Alessio Cerci samt Augusto Fernández saknas för Atlético och Giménez står som osäker. Gästerna kommer till spel utan Jorrit Hendrix, Jürgen Locacia och Siem de Jong.

Målsnålt – ännu en gång?

Vi riktar strålkastarljuset på – 2,5-målslinan.

Undertecknad är oerhört förvånad över att överspelet är favorit på den bland spelbolagen, rätt stor dessutom. Känns missvisande och vi tar tillfället i akt och investerar i att det blir en målsnål batalj.

Atlético Madrid är en av de största krafterna i fotbolls-Europa, men skiljer sig från de flesta toppkonkurrenter; det är inte samma offensiva jargong. Hårt arbete och disciplin står alltid i fokus. Bidrar ofta till att man inte vinner med speciellt stora siffror, men ändå stabilt, i synnerhet mot sämre motstånd.

Faktum är att Atlético och PSV möttes vid dubbla tillfällen förra året, då i Champions League-slutspelet. Båda matcherna slutade 0-0 efter fulltid och inte fören efter straffar kunde spanjorerna vinna. Det omvända mötet med detta slutade i en 1-0-vinst för Atlético. Tajta matcher, från första till sista minut.

PSV kommer ställa upp bussen och försöka hålla nollan intakt så länge som möjligt – och borde ha en fin chans att hålla det tätt mot ett Atlético Madrid som inte målat på två raka matcher.

Under 2,5 mål spelas till 2,10 x insatsen hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem – öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/11
TV:  viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: