Speltips Atletico Madrid – Real Sociedad 8/10: Stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 8 oktober 2023

Atlético Madrid tar emot Real Sociedad på Metropolitano i söndagens mest intressanta match från Spanien.

Atlético Madrid - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett skadedrabbat Atleti har chansen att skapa lite distans ned till de jagande lagen ifall de kan lyckas besegra Real Sociedad i söndagens stormatch. Det är två formstarka lag som möts och som gör upp om viktiga poäng, inför omgången är det bara en poäng som skiljer dem åt, även om Atleti har en match mindre spelad än övriga topplag.

Atlético fick verkligen kämpa för det men till slut lyckades de bärga tre viktiga poäng i Champions League-matchen hemma mot Feyenoord tidigare i veckan. De blev rejält testade och var i underläge två gånger om, men trots att Diego Simeone har en rätt rejäl skadelista att förhålla sig till så gick det vägen. José Giménez och Memphis Depay är dessutom nya namn som har hittat sig in på den redan långa frånvarolistan och de lär med all förmodan inte kunna spela på söndag. Positivt är iallafall att Álvaro Morata är tillbaka i spel efter en avstängning i ligaspelet.

De har, trots alla skador, visat på god form och har fått med sig fina resultat under de senaste veckorna. Inför söndagen har de fyra raka segrar, där de bland annat på imponerande vis slog Real Madrid i derbyt och bärgade tre tunga poäng från en tuff bortamatch mot Osasuna.

spelbolagen håller Atleti som klara favoriter på hemmaplan och med den formen de är i så är det inte konstigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har visat på god form

Gästerna har även de visat på god form och har tre raka segrar i LaLiga i ryggen. Senast kommer de från en väldigt fin derbyseger mot Athletic Bilbao där de var det klart mest effektiva laget för dagen och vann med hela 3-0. Utöver ligaspelet har även resultaten i Champions League varit lovande, då de nästan fick med sig tre poäng mot Inter inledningsvis och därefter vann med 2-0 borta mot Salzburg utan några större bekymmer.

Inför säsongen fanns det vissa tveksamheter kring deras offensiva alternativ efter att de sålt av Andreas Sörloth, men sedan början av september verkar proppen ha gått ur och målskyttet har inte alls varit det problem som många befarade. Mikel Oyarzabal har hållit sig skadefri och har fått en mer avancerad position centralt där han har gjort det väldigt bra.

Real Sociedad känns väldigt stabila i nuläget och även om Atleti självfallet får ses som favoriter så kommer det inte att bli en lätt match för Diego Simeone, särskilt inte med tanke på deras gedigna skadelista. Real Sociedad känns något underskattade inför mötet och bör nog kunna få hål på ett Atlético som har släppt in mål i fyra av de fem senaste matcherna. Båda lagen gör mål kryssas därmed in för 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:15, söndag 8 oktober
TV: 
Stream:  TV4 Play