Speltips, Åtvidaberg – Halmstad 4/7: Kalasodds i ångestbataljen

Spelbloggare Publicerat: 3 juli 2015

Allsvenskan bjuder på ett rejält ångestmöte direkt efter uppehållet när jumbon Åtvidaberg tar emot nästjumbon Halmstad på Kopparvallen, varifrån värdens favoritskap blivit ologiskt stort.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Spelartappen inför året har visats ta lika hårt på ÅFF som befarades. Så lite som fem pinnar har skrapats ihop på 13 matcher och krisen är total. Roar Hansen, vars uttagningar under säsongen kan kritiseras, får det svårt att rädda det här sjunkande skeppet och det är nästan så att en trea måste lösas här.

De nio senaste matcherna innan uppehållet slutade med två kryss och sju förluster och i den avslutande matchen, borta mot Helsingborg, blev det en blytung 0-3-förlust. Ska nämnas att vissa positiva tendenser synts på Kopparvallen, men ändå har bara en trea inkasserats.

Laget hann med en vänskapsmatch innan omstarten här och reste upp till Stockholm och Tele2 Arena, där man förlorade med klara 0-3 mot Hammarby. Formdippen ser ut att sitta i och tiden att rätta till saker och ting håller på att ticka ifrån dem. I en bottenstrid är ändå sex pinnar, vilket skiljer upp till kvalplatsen, ett rätt stort avstånd att hämta in.

Löser minst oavgjort?

Även Halmstad väntades och har fått en tuff start på Allsvenskan; spelare tappades och tränaren Janne Jönsson, som jag för övrigt tror mycket på, har talat om att främst fokusera på grunderna – för att sedan arbeta med detaljerna.

Det har också blivit bättre och bättre med tiden, spel- som resultatmässigt. Framförallt de fem senaste matcherna har utvecklingen gått i en rungande fart; knappa uddamålsförluster mot Göteborg och Djurgården, vilka matcher man spelade oerhört bra i, följdes upp av ett kryss, en vinst och till sist ännu ett kryss.

Joseph Baffo, som fick knappt med speltid under våren, var en av de viktigaste pjäserna i de svenska U21-pojkarnas resa, vilken slutade i EM-guld, under sommaren. Han har såklart stärkt sina aktier, men får välbehövlig vila här. Annars ser truppsituationen bra ut.

Att matchen spelas på Kopparvallens plastmatta betyder såklart fördel ÅFF, men såväl kvalité och form talar för HBK. Har svårt att se hemmalaget lösa en trea i rådande form och när vi får hela 1,77x för Halmstad +0,5 mål (detsamma som dubbelchansen X2) hos ComeOn! är det bara skyffla in polletterna. Känslan är att oddset borde droppa rejält under matchdagen.

Speltips:

Speltips: Halmstad +0,5 mål asian handicap
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 4/7
TV / Stream:  cmorelive logo tv4sport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,45 redbet logo
Halmstad 3,35 comeon logo
Över 2,5 mål 2,02 unibet logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: