Speltips, Åtvidaberg – Hammarby 2/10: Överodds modellen större

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2015

Kopparvallen är en dyster plats just nu. Åtvidaberg är redan inställda på spel i Superettan nästkommande spelår och när Hammarby, som står stärkta av derbyvinsten senast, kommer dit – har vi det inte svårt att välja sida.

15 pinnar på 26 matcher. Det leder, såklart, inte till ett nytt kontrakt i Allsvenskan. Och visst har det varit kört sedan en bra tid tillbaka – inte bara för avståndet upp till säker mark, utan för de totalt hopplösa prestationerna, vecka efter vecka.

Sju pinnar på de avslutande fyra matcherna ska hämtas in för att man ska kunna få kvala för kontraktet. Det händer bara inte, såväl spelare, ledare som fans vet om det. Superettan härnäst, och vi vet ju hur det brukar se ut för de fastkedjade jumbolagen i slutspurten av spelåren – motivationsbristen leder till att förlusterna radas upp på löpande band.

Skulle faktiskt inte bli förvånad om ÅFF skulle stå kvar på 15 pinnar när vi summerar de 30 spelade matcherna, detta trots ett relativt enkelt spelschema.

Och när det inte kunde bli värre? Ammar Ahmed och Månz Karlsson – båda ordinarie och den sistnämnda en enormt viktig pjäs i försvaret – är avstängda. Även Ajsel Kujovic skadad.

Stark tvåa

Hammarby, då? I praktiken klara för ännu ett allsvenskt år, men blir även det i teorin om man kammar fullt här och kvalplatsplacerade Falkenberg inte vinner borta över stekheta Örebro. Upplagt för fest bland bortasupportrarna med andra ord – inte lika skoj för hemmaditona.

Formen är det inget fel på heller; nu senast vann man derbyt mot AIK med 1-0 och dessförinnan över Gefle med 3-0 – resultat man varit förtjänta av. Ser mycket bra ut på planen och det osar positivitet runt klubben, om vi tittar bort från den hemska skadan Erik Israelsson åkte på i samband med segerbaljan senast – också den enda spelaren som är out.

Formen i botten för ÅFF; man har åkt på två förluster i följd. Blivit en hel del kryss på Kopparvallen på sistone – resultatraden står i 1-7-5 – men här är känslan att ett nederlag lurar runt hörnet.

Fundersam till hur oddssättarna resonerar här, att vi får 2,40 x polletterna för den raka tvåan känns som ett överodds av den större modellen.

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak tvåa
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 2/10
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Åtvidaberg 3,00 ladbrokes logo
Oavgjort 3,50 unibet logo
Hammarby 2,40 betway logo
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo
Under 2,5 mål 1,85 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: