Speltips, Augsburg – Bayer Leverkusen 17/2: Fokus på målen

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2017

WWK Arena är platsen och därifrån kommer den tyska fredagsunderhållningen – Augsburg tar emot Bayer Leverkusen. Vi är lite inne på att det här kan bli en sevärd 90-minutershistoria och blickar därför mot målmarknaden.

Material för den undre halvan, på sin höjd mitten, men klassen för bra för att riskeras dras in i botten. Det är väl den stämpeln, etiketten, man kan sätta på Augsburg? 6-6-8 står resultatraden i och det är acceptabelt, inte mer och inte mindre.

Det är dock tajt i mittenskiktet av tabellen och ett par veckor av positiva resultat kan innebära att en plats på den övre halvan plötsligt innehas. Vänder fort.

Fyra platser och tre pinnar uppåt i tabellen hittar vi Bayer Leverkusen, alltså precis i mitten – och de första 20 matcherna av denna Bundesligaupplaga kan summeras som ett fiasko. Kravbilden för detta Leverkusen, som kom trea förra året, är att utmana om Champions League-platserna.

Det är osäkert runt Finnbogason, Hitz och Moravek i Augsburg. Gästerna har den turkiska duon Ömer Toprak och Hakan Calhanoglu avstängd. Javier, skadad, ställs också åt sidan.

Underskattade målmöjligheter

Spelbolagen ställer ut mållinan på 2,25 (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål – med oddsen runt fifty-fifty på över-/underspelet.

Och då är det på sin plats att investera, men åt vilket håll?

Gästerna måste, som situationen ser ut, sikta på de tre pinnarna här i och med den tabellsituation de är i och på hemmaplan kommer Augsburg, såklart, inte vilja lämna över taktpinnen utan en strid. Finns potential att matchen blir svängig på så sätt.

Offensivt har Leverkusen fått fart på grejerna under 2017 och på de fyra matcher som spelats, hittat nätet vid åtta tillfällen medan fyra mål släppts in. Tre av dessa matcher har klivit över 2,5-målslinan. På bortaplan har 6/9 seriematcher passerat samma lina.

Någonting som talar för målen både nu och framöver är att ”Chicharito” äntligen hittat formen i Leverkusen på nytt. Två fullträffar senast, en dessförinnan. Grundläggande för det offensiva spelet att han levererar.

Augsburgs matcher har varit rätt målsnåla under spelåret, men saker verkar ha justerats något över uppehållet och under 2017 har det varit mer fakt och fläkt – både framåt och bakåt. Två av de fyra matcherna har innehållit exakt två mål och de andra två tre respektive fem stycken.

Att underspelet på 2,5-målslinan ska vara favorit kontra övern köper jag, men i så fall knappt och när vi får 1,98 x insatsen för överspelet på 2,25-målslinan – vilket innebär att vi bara förlorar halva insatsen vid exakt två mål – är det på sin plats för en investering.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 17/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: