Speltips, Augsburg – Borussia M’gladbach 17/12: Klart åt vilket håll värdet hittas

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2016

Lördagsmenyn innehåller bland annat tysk fotboll från Bundesliga. En av matcherna spelas mellan Augsburg och krisande Borussia M’gladbach – och då får vi känsla för ena sidan.

Gästerna är en av, om inte den, största besvikelserna i årets Bundesliga när vi är 14 omgångar inne i det hela. Som en av de mest klara utmanarna om Europabiljetterna, till att vara tolva och bara skrapat ihop 16 snåla pinnar på 14 matcher. Finns klart mycket mer att hämta av Oscar Wendt och hans kamrater.

Det är på tiden att resultaten börjar pricka om det ska bli på tal om en nämnvärd skjuts uppåt i tabellen.

Augsburg kunde man önska mer av också – det finns ändå en del kvalitet i truppen. De hittas på platsen nedanför just Gladbach i tabellen, två pinnar däremellan, och snittar således en pinne per match.

Framförallt är det här en betydelsefull match av den anledning att formen ska hittas – kan något lag ta ett stort kliv framåt? Prestationen känns oerhört viktig nu, med allt tvivel runtom.

Effekt av tränarbytet?

Tveklöst att Gladbach till stor del lever på deras namn här.

Efter 0-1-förlusten borta mot Augsburg senast, fick tränaren Dirk Schuster sparken till förmån för Manuel Baum. Brukar bli effekt på tränarbyten direkt och det här är kanske den vitamininjektion som behövdes.

Sedan har Augsburg på hemmaplan varit rätt svåra att slå och även om de inte vunnit alltför ofta, stärker det moralen.

Nu kommer ett Gladbach som är helt värdelösa på resande fot på besök. Endast en av de 17 senaste bortamatcherna (!) i Bundesliga har vunnits, vilket är extremt anmärkningsvärt för en klubb med de ambitionerna.

Augsburg ska ha en kanonchans att inte bara plocka poäng, utan även vinna här.

Augsburg +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,84 gånger pengarna hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos om ni klickar här!

Speltips:

Speltips: Augsburg +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 17/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: