Speltips, Augsburg – Dortmund 16/12: Bäddat för målfest

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2015

När Borussia Dortmund är ena halvan av en match kan man nästan alltid räkna med – målpartaj. I DBF Pokal besöker de ett Augsburg i medvind och då är överspelen nära till hands.

Här har vi en cupmatch med stor potential att bli sevärd. Onsdagens enda cupbatalj mellan två konkurrenter från förstadivisionen – båda formstarka och av toppmaterial.

Nu har ju Augsburg underpresterat alldeles enormt hittills och har klart närmare botten än Europaplatserna från sin trettondeplats. Den usla seriestarten är orsaken, men nu verkar man ha fått fart på grejerna – tre vinster och ett kryss är facit på de senaste seriematcherna och under tiden har man dessutom blivit klara för EL-slutspel.

Dortmund har fått en klart bättre start på detta spelår kontra fjolårets; förutom att man är klara för slutspelet i Europa League står man på en stabil andraplats i serien. Blir svårt att kliva uppåt, men faran nedåt borde inte heller vara speciellt stor.

6/7 över 3,5 mål

Sevärt var det, ja.

Det blir det nästan alltid när Dortmund är ena halvan av en match. Deras matcher snittar klart flest mål i serien, 4,2~ stycken mer bestämt. Alltid fart och fläkt, oavsett om man spelar hemma eller borta. Blir oftast så att motståndarna får anpassa sitt spel till Dortmund, istället för tvärtom.

Och Augsburg tror jag kan bjuda upp till dans. Truppen är stark, och nygjutet självförtroende har den fått efter den fina perioden man haft – speciellt efter 2-1-vinsten över Schalke 04 i veckan. Har svårt att se Augsburg vara de som backar hemåt med hela sitt manskap, trots kvalitetsskillnaden som råder.

När lagen möttes i slutet av oktober, på Signal Iduna Park, skrevs slutresultatet 5-1 till Dortmund. Sedan 2012 har sex av sju matcher klivit över 3,5 baljor – och den statistiken tror vi har stora möjligheter att bli ännu mer klar.

Det som talar emot att det ska bli målrikt är att Marco Reus saknas för Dortmund, men bredden är stor och pålitliga ersättare finns.

Över 3,5 mål spelas till 2,30x hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 16/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Augsburg 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,90 mybet logo
Dortmund 1,50 betway logo
Över 2,5 mål 1,50 expekt logo
Under 2,5 mål 2,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: