Speltips, Augsburg – Liverpool 18/2: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2016

Europadebutanterna Augsburg bjöd på en hel del underhållande fajter i gruppspelet och när Liverpool kommer på besök till WWK Arena – testar vi ett målspel till 1,91x.

Fjolårssuccén, där Augsburg landade på en femteplats, innebär att klubben under detta år debuterar i Europa – och med det i åtanke är det oerhört starkt att ha nått slutspelet. Tre vinster och tre förluster räckte till andraplatsen, före Partizan på bättre målskillnad. Etta kom Athletic Bilbao och AZ sist.

I övrigt har Augsburg dock varit en rejäl besvikelse. De är starkt inblandade i Bundesligas bottenstrid; endast en pinne skiljer dem från den negativa kvalplatsen.

Liverpool är även de en besvikelse. Åttondeplatsen innehas i Premier League och upp till femman Manchester United, som alltså innehar den sista Europabiljetten, är avståndet på tre pinnar. Ett återkommande fenomen är hur marknaden och oddssättarna, vecka efter vecka, överskattar Jürgen Klopps manskap.

Trots återkommande halvdana prestationer klarade Liverpool sig utan en enda torsk i grupp B – med Sion, Rubin Kazan samt Bordeaux som motståndare – och resultatraden skrevs 2-4-0, vilket räckte till en knapp förstaplats.

Målspelet synas

Är förtjust av det lilla jag sett av Augsburg i årets Europaspel. Finns lika klara brister som positiva egenskaper. Vad som varit bra: offensiven. Mindre bra: defensiven. Om vi ska förklara det så enkelt som möjligt.

I fem av sex gruppspelsmatcher nätades det åt båda håll. Lätt hänt att de blir sårade nu när ett så pass starkt motstånd som Liverpool står på andra sidan planhalvan. Ett Liverpool som också hade svårt att hålla lakanet tätt; i fyra av EL-matcherna fick båda sidor fira vid minst ett tillfälle.

Efter en period av usla resultat, fick Liverpool rejäl islossning borta mot Aston Villa senast. Vinstsiffrorna – hela 6-0. En match där Daniel Sturridge gjorde startcomeback efter ett längre skadeuppehåll och det är tydligt hur stor betydelse han har för lagets offensiva spel.

Därtill har värden ett stort defensivt avbräck i mittfältaren Daniel Baier, som är en oerhört betydelsefull pjäs för laget.

På hemmaplan måste Augsburg våga trycka upp positionerna och därmed också blotta sig defensivt. Gillar båda lagens målmöjligheter och spelar BLGM – ja till finfina 1,97 x insatsen hos Unibet. Undertecknad hittar värde minst sju punkter neråt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 18/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Augsburg 3,80 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Liverpool 2,12 unibet logo
Över 2,5 mål 2,18 unibet logo
Under 2,5 mål 1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: