Speltips Australien – England 16/8: Semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 15 augusti 2023

Hemmanationen Australien ställs mot England i semifinalen av VM 2023. Matchen spelas onsdag den 16 augusti med avspark kl 12:00 på Stadium Australia i Sidney.

Australien – England

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det var med viss press på sina axlar som värdnationen Australien gick in i den här turneringen. Att man var tyngda av stundens allvar blev också tydligt i de två inledande gruppspelsmatcherna. Därefter har man gått från klarhet till klarhet vilket burit dem ändå fram till den här semifinalen mot England.

Efter att ha förlorat mot Nigeria i turneringens andra match var Australien pressade inför den tredje matchen mot Kanada. Det var då som det äntligen lossnade. Man vann den måstematchen med klara 4-0 vilket gav gruppsegern.

I åttondelsfinalen fortsatte man sedan att övertyga då man besegrade Danmark med 2-0. I kvartsfinalen blev det sedan en jämn och mållös holmgång mot Frankrike som Australien till slut kunde vinna efter ett ytterst dramatisk straffavgörande.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Australien är undervärderade

De regerande Europa-mästarna England gick in i den här turneringen med ett par tyngre skadeavbräck, men sågs ändå som en av huvudfavoriterna. Till de höga förväntningarna har man spelmässigt inte riktigt levt upp till, men trots det har man vunnit samtliga sina fem matcher.

I gruppspelet gick man rent i och med de tre vinsterna mot Haiti, Danmark och Kina. Därefter väntade så Nigeria i åttondelsfinalen och det blev en oväntat jämn batalj där England var illa ute. Matchen förblev mållös och The Lionesses tog sig vidare efter straffsparkar.

Kvartsfinalen mot uppstickaren Colombia blev också det en tät tillställning. England hade som väntat spelövertaget, men det var colombianskorna som tog ledningen strax innan halvtid. I den andra halvleken kunde dock England nöta ner sitt motstånd och vinna med 2-1.

England har varit favoriter i samtliga sina matcher så här långt och det är man även inför den här semifinalen. Ett rakt spel på att de vinner matchen under ordinarie tid ger omkring 2.35 gånger insatsen.

Som jag ser det är Australien undervärderade här. De kan nu gå in i den här matchen med allt att vinna och de gör det med hela nationen i ryggen. På pappret har England visserligen det bättre laget, men spelmässigt har man varit långt ifrån den nivå man höll i EM på hemmaplan för ett år sedan.

Australien kommer med ett positivt momentum som jag tror gör dem mycket svårstoppade. Mitt spel blir att Australien går vidare till final till 2.17 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Australien går vidare
Odds: 2.17
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 12:00, onsdag 16 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo