Speltips Australien – Frankrike 12/8: Fartfylld tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Hemmanationen Australien ställs mot Frankrike i kvartsfinalen av VM 2023. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 09:00 svensk tid.

Australien – Frankrike

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Som värdnation gick Tony Gustavssons Australien in i detta VM med ett stort tryck på sina axlar. Det var också märkbart att man var påverkade av detta i turneringens två inledande matcher. I premiären såg det krampaktigt, men man lyckades ändå få med sig en 1-0-seger mot Irland. Därefter åkte man på en kalldusch då man föll med 3-2 mot Nigeria.

Inför den tredje gruppspelsmatchen mot Kanada var läget pressat, men där var det som att hämningarna äntligen släppte för australienskorna. Man vann det mötet med klara 4-0, vilket gav dem gruppsegern. Det innebar sedan att man ställdes mot Danmark i åttondelsfinalen. Där stod man på nytt för en gedigen insats som gav dem en 2-0-seger och en biljett till den här kvartsfinalen mot Frankrike.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankrike är favoriter

Efter en turbulent vår där Corinne Diacre tvingades bort från förbundskapten-posten sågs Frankrike inte som en huvudfavoriterna inför detta VM. Under Hervé Renards ledning har man dock sett allt vassare ut under turneringens gång.

Det blev dock en trevande start då man inte fick hål på Jamaica i premiärmatchen. I den andra matchen mot Brasilien var Frankrikes favoritskap mindre och de kunde då spela ut på ett lovande sätt. Man vann till slut rättvist med 2-1 och skaffade sig därmed ett väldigt bra utgångsläge inför den sista matchen mot VM-debutanten Panama som man kunde besegra med 6-3.

Därmed säkrade man gruppsegern, vilket innebar att Marocko stod för motståndet i åttondelsfinalen. Där satte fransyskorna plattan i mattan från start och kunde gå ifrån till 3-0 redan efter drygt 20 minuters spel. Därefter kunde man, utan att förta sig, spela av matchen och slutligen vinna med 4-0.

Den här knock-out-segern bör ha givit firma Gustavsson/Fjellström viss huvudbry. Frankrike har länge varit underpresterande som lag, men den individuella kvalitén är hög. I den bemärkelsen ligger Australien i lä och de gäller också som underdogs inför den här kvartsfinalen.

Frankrike är rättmätiga favoriter, men det går absolut inte att räkna bort Australien. Om hemmafaktorn var lite av ett ok då man förväntades ta sig vidare från gruppen så är det nu ett helt annat läge. Ingen kan förvänta sig att man ska vinna mot Frankrike det tror jag kan gynna Australien.

Frankrike har gjort totalt tio mål på sina två senaste matcher och Australien har gjort sex på sina två senaste. Båda lagen har, med andra ord, fått offensiven att lossna och jag tror att det här kommer att bli en fartfylld och underhållande tillställning. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.98 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo