Speltips, Azerbajdzjan – Italien 10/10: Gästerna löjligt stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 9 oktober 2015

Fler spelobjekt hämtas från lördagens EM-kvalmatcher. Azerbajdzjan tar emot storfavoriten Italien – vi tror att det kan bli jämnare än vad oddssättarna tänker.

Förstaplats, resultatraden 5-3-0 och bara fem insläppta mål ser förstås bra ut – men att påstå att Italien varit vassa här i kvalet vore rentav felaktigt. Man är inte alls samma fotbollsland som för några år sedan, även om man själva vill tro det, och fiaskot i fjolårets världsmästerskap kan säkert följas upp av ett dito i EM nästkommande år – om man kommer dit.

Helt säkra är man faktiskt inte, ner till trean Kroatien – Norge däremellan – skiljer det fyra pinnar med sex kvar att spela om. En vinst här skulle således innebära att man är klara för mästerskapet i praktiken och kan fira redan nu.

Azerbajdzjan har ingenting att spela för överhuvudtaget, i alla fall av värde. Man skulle kunna kliva upp och peta ner Bulgarien, som det skiljer två pinnar emellan, från fjärdeplatsen – men det är alltjämt död mark. Dock var det redan på förhand ett faktum att EM inte skulle kunna nås, så motivationen ska vara uppumpad till max.

Bara vunnit en match med två mål

En helt intakt trupp har Robert Prosinecki att laborera med. En del lyxproblem för hemmatränaren, som inneburit ett stort lyft för laget sedan sin ankomst. Fyra matcher har han hunnit avverka – mot Malta, Norge, Kroatien samt Malta på nytt – och facit i dessa är en vinst och tre oavgjorda. Två av kryssen mot Italiens toppkonkurrenter. Urstarkt, även om man såklart hade velat kamma fullt mot blåbäret Malta.

Daniele De Rossi samt Lorenzo Insigne är out för Italien – den förstnämnda ett tufft avbräck. Kommer förstås skicka ut en startelva med bättre spelare på alla positioner, men det har inte osat ”proppen ur” när Italien ställts mot lite sämre konkurrenter på sistone. Båda matcherna mot Malta vann man exempelvis bara med 1-0 och i det omvända mötet med detta, 2-1. Bara kvalpremiären mot Norge vanns med fler än en balja.

Azerbajdzjan ska ha en toppmöjlighet att ställa till det, eller i alla fall pressa, Italien här, inför hemmapubliken.

Gästerna är helt enkelt alltför stora favoriter och det utnyttjar vi. Azerbajdzjan +1,5 mål (asian handicap) spelas till 1,95 x polletterna hos Bet365 innan möjligt oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Azerbajdzjan +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 10/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Azerbajdzjan 16,00 betsson logo
Oavgjort 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Italien 1,30 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,43 unibet logo
Under 2,5 mål 1,61 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: