Speltips, Barcelona – Athletic Bilbao 27/1: Sätter de spiken i kistan?

Spelbloggare Publicerat: 27 januari 2016

Barcelona sitter i förarsätet inför cupreturen mot Athletic Bilbao och det innebär säkerligen att ytor kommer bjudas på när motståndarna måste uppåt i banan. Slutar i – klar hemmavinst?

Två snabba baljor från Barcelona i första halvlek verkade bli de enda i den första matchen av två, på San Mamés Barria, men efter att Athletic Bilbao via Adurizs fötter reducerade med en minut kvar av ordinarie speltid – faktum var att de till och med vara nära på att få in 2-2 – lever hoppet om att plocka den där finalplatsen alltjämt.

Att det vore öppet är dock att ta i – Barcelona är förstås fortfarande enorma favoriter, vilket också oddsen på över vilken sida som ska avancera vidare talar om; 1,03-15,00x står siffrorna i. Förutom att själva bortamötet vanns, råder också stor klasskillnad.

Med en match mindre än toppkonkurrenterna Atlético Madrid samt Real Madrid, toppar Barcelona Primera División på bättre målskillnad än de förstnämnda. Fyra pinnar skiljer ner till ”Marängerna”, de stora ärkerivalerna.

Athletic Bilbao fajtas istället om att plocka en av Europabiljetterna, de till EL främst, och har från sin åttondeplats två pinnar upp till sexan Eibar. Det är liksom där någonstans de ska hamna, sett till truppkvalité.

6-0 senast på Camp Nou

Bortaspelet har varit en av de stora faktorerna till varför Athletic inte kunnat lyfta i tabellen. Resultatraden är 3-2-6 – oerhört blekt i förhållande till hemmafacit på 6-2-2. Därför var hemmamötet här av extra stor betydelse, för ja; vad har man egentligen att sätta emot Barcelona på Camp Nou?

Tror det kan bli att åka av här. Det snackas om att Barcelona ska snickra ihop en snäppet starkare startelva än den som skickades ut i match nummer ett – nu finns ju hela topptrion bestående av Messi, Suaréz samt Neymar frisk och kry.

Dock minus med att mittfältspjäserna Ivan Rakitic, Javier Mascherano samt Sergio Roberto eventuellt missar matchen – alla tre har insjuknat, men å andra sidan hade det kunnat vara spelare av större betydelse…

Athletic Bilbao måste alltså hämta in 1-2; pusha upp positionerna – och då kan de bli rejält straffade.

Bara för en och en halv vecka sedan möttes lagen på Camp Nou och då vann Barcelona med tennissiffrorna 6-0. Ny kross att vänta? Barcelona -1,5 mål (asian handicap) finns till 1,92 x insatsen och det spelas.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:30, onsdag 27/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,34 bwin logo
Oavgjort 5,50 titanbet logo
Athletic Bilbao 12,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,50 redbet logo
Under 2,5 mål 2,67 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: