Speltips, Barcelona – Atlético Madrid 30/1: Dubbla spel från toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 30 januari 2016

Seriefinal i Primera División står på schemat – ettan Barcelona mot tvåan Atlético Madrid. En match vi testar två speltips från.

1. Barcelona: 20, 15-3-2, +36, 48p
2. Atlético Madrid: 21, 15-3-3, +22, 48p
3. Real Madrid: 21, 13-5-3, +38, 44p

Så ser alltså det absoluta toppenskiktet ut i Primera División. Inte alls oväntat med mästarna Barcelona i topp, men möjligen lite förvånande att Atlético Madrid är i en så pass bra sits, till och med före Real Madrid.

Skulle katalanerna lämna denna strid som vinnare, då ska det mycket till för att de inte ska vinna hela serien, även om det fortfarande återstår en hel del av spelåret. Att, som det med all sannolikhet då skulle bli, ett sexpoängsavstånd skulle tappas in känns inte överdrivet sannolikt.

Rafinha och Turan saknas för värden. Fernando Torres och Tiago för Atlético.

Fördel Barcelona

Håller det kort och enkelt när det första spelet ska motiveras – just nu talar såväl form och kvalité för Barcelona, och siffrorna på spelen i deras favör är lockande.

Det verkar närmast omöjligt att skaka till serieledarna. 25 matcher utan förlust är uppradade, de sju senaste har alla vunnits och på hemmaplan är facit 10-1-0 i serien med den fantastiska målskillnaden 38-7.

Atlético Madrid ser desto mer sårbara ut och hade innan den stora cupbesvikelsen senast, 2-3-förlusten hemma mot Celta Vigo, två raka 0-0-matcher. Maskineriet hackar rejält efter en stark period dessförinnan.

De fem senaste inbördes mötena har Barcelona vunnit och då har tre av dessa varit på bortaplan. Inte så att siffrorna brukar skjuta i höjden, men övertaget de har är uppenbart.

En annan faktor som talar för Barcelona är schemat. Båda lagen har – bara – fått vila tre dagar inför matchen, men Barcelona behövde knappast kämpa alltför hårt för att värja undan Athletic Bilbao med 5-1 (6-2 sammanlagt) medan Atléticos kraftansträngning mot Celta Vigo, vilken inte ens räckte ända fram, lär ha tagit en hel del på det såväl fysiska som psykiska kapitalet.

Barcelona -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – är spelbart till 1,85x.

Vettigt kortspel

Också inne på att det kan bli en stenhård kamp ute på planen, vilket borde kunna sluta upp i en kortfest värd namnet.

Kortlinan är på 6,5 med oddsen runt fifty-fifty på över-/underspelet hos de flesta bookies – detta medan Bwin ställer ut den på 7,5 (endast ostskivorna inräknade) med överspelet som knapp favorit. I min bok är de sistnämnda de som är rätt ute här.

Huvuddomaren Alberto Undiano är en av de snålare domarna gällande korten i Spanien, men det är inte så att han tvekar på att tillrättavisa spelarna när det behövs. Snarare så att han undviker att skicka upp dem i onödan. Räknar dock med att det kan komma att bli nödvändigt vid flera tillfällen under matchen.

Som nämnt; det är en toppfajt mellan två rivaler och mot ett tekniskt mer kunnigt Barcelona, är Atléticos främsta chans att vinna den fysiska matchen.

Den utsatta kortlinan har passerats i fem av de sex senaste inbördes matcherna och det är skön statistik att ha på sin sida när man sitter på ett överspel. Räknar med att det, precis som de senaste åren, blir en hård kamp med en hel del tjuvnyp och liknande.

Överspelet plockas till 6,5 hos Bet365, vilka rättar ett rött kort som två i statistiken. Maxsumman för en och samma spelare är således tre stycken.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,0 mål (asian handicap)
Över 6,5 kort
Odds: 1,85 / 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,53 williamhill logo
Oavgjort 4,33 unibet logo
Atlético Madrid 7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,86 redbet logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: