Speltips, Barcelona – Celtic 13/9: Klassiska Celtic får bekänna färg

Spelbloggare Publicerat: 12 september 2016

Förhandsfavoriten i hela Champions League, Barcelona, inleder gruppspelet hemma på Camp Nou, vart klassiska Celtic välkomnas. Det bör skilja flera klasser och vi lämnar förtroendet i katalanernas händer.

Världens största och bästa fotbollsklubb, menar de flesta. Barcelona har en alldeles unik roll ute i fotbolls-Europa, som innebär att de år efter år kliver in som favoriter vart de än sätter fötterna – Champions League, fotbollens finrum, ej undantaget.

Förra året bjöd på ett stort Europafiasko, samtidigt som Primera División toppades, och redan i kvartsfinalen trillade katalanerna ur turneringen, mot landskonkurrenten tillika rivalen Atlético Madrid, vilka i sin tur förlorade över Real Madrid i finalen. Den spanska klubbfotbollen dominerar verkligen just nu.

Celtic har varit en maktfaktor i fotbollsvärlden, men tappat den fina status de hade för flera år sedan. Att ens gruppspelet här i Champions League är nått är en succé i sig, men det var med minsta möjliga marginal. Playoffrundans hemmamöte mot israeliska Hapoel Be’er Sheva vann man med förkrossande 5-2, för att sedan hålla på tappa allt i returen – men det stannade vid en 0-2-torsk, med visst flyt. Året dessförinnan trillades kvalet ur mot svenska Malmö, vilket är en rätt bra måttstock på 2010-talets Celtic.

Kross att vänta

Nja, Celtic kommer inte klara av att åstadkomma mycket i detta Champions League – motståndet är alltför tufft och nu ställs de mot värsta möjliga motståndare, på bortaplan, i den första matchen. Förnedring runt hörnet?

Absolut, det här har alla möjligheter att bli en storvinst för Barcelona.

Vi kunde exempelvis se Celtic trilla ur CL-kvalet mot Malmö FF i den förrförra upplagan, och i min bok håller de inte bättre klass än ett allsvenskt topplag. Vi kan då tänka oss hur oddsen hade sett ut om just MFF eller Norrköping besökt Camp Nou…

Barcelona kommer från en oväntad hemmatorsk över nykomlingen Deportivo Alavés – en match där man var nedplitade som större favoriter än inför den här. Dock ställdes flera startpjäser vid sidan av, som Messi och Suárez, vilket delvis kan förklara fiaskot.

Och att Barcelona, för andra matchen i följd, skulle svika mot ett brödgäng? Det händer inte. Nu är det dessutom större fokus på uppgiften från katalanerna och den bästa möjliga startelvan kommer presenteras.

3/4/5-0?

Barcelona -2,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid vinst med exakt tre baljor – spelas till 1,83 x smeten hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Barcelona -2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/9
TV:  viasatfotboll logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: