Speltips, Barcelona – Espanyol 6/1: Andra derbyt på fyra dagar

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2016

Det andra derbyt på fyra dagar mellan Barcelona och Espanyol ska utspelas på Camp Nou – och då tror vi att det blir som oftast; tillknäppt och jämnt.

Copa del Reys första åttondelsfinaler spelas under onsdagen och den troligen mest sevärda står rivalerna Barcelona och Espanyol för. Ett upphajpat möte som blivit ännu mer hajpat efter att Espanyol stått för en fenomenal prestation när de möttes i seriespelet för fyra dagar sedan. Mållöst slutade det då och Barcelona förlorade två viktiga pinnar i titelstriden.

Barcelona har nått hit efter att först ha spelat 0-0 borta mot Villanovense, huserande i Seguna B:s bottenstrid, för att sedan vinna med förkrossande 6-1 hemma. Espanyol avancerade förbi seriekonkurrenten Levante med 3-2 över två möten, 1-1 borta och 2-1 hemma.

Två spelare som ska bli intressanta att följa är Barcelonas Arda Turan och Aleix Vidal, som nu väntas debutera efter att inte ha fått spela under början av spelåret på grund av transferreglerna. Vad kan de tillföra den katalanska jätten?

Under 2,5 mål i 7/8 senaste

Storebror mot lillebror.

Men ett derby är ett derby. Då handlar det mer om kamp än vad det brukar och matcherna blir ofta annorlunda från en i en normal serielunksbatalj. De mellan Barcelona och Espanyol är praktexempel på detta.

Barcelona brukar inte sällan köra över motstånd av Espanyols kaliber, men resultaten i inbördes mötena talar för sig själva:

Espanyol – Barcelona: 0-0
Espanyol – Barcelona: 0-2
Barcelona – Espanyol: 5-1
Barcelona – Espanyol: 0-0
Espanyol – Barcelona: 0-1
Barcelona – Espanyol: 1-0
Espanyol – Barcelona: 1-1
Espanyol – Barcelona: 0-1

Sju av åtta under 2,5 mål och fem av dem under 1,5. Att Espanyol brukar klara att att hålla jämnt strå med Barcelona handlar inte om engångsföreteelser; när det är mer kamp är kan inte alls borta ur leken.

När de möttes nu för fyra dagar sedan skrevs alltså slutresultatet 0-0 – en match där Espanyol uppträdde helt respektlöst mot den katalanska jätten. Även fast denna batalj ska utspelas på Camp Nou lär Espanyol komma till spel med en liknande matchplan.

Under 3,5 mål finns till 1,95x och det är mer än acceptabelt.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, onsdag 6/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,11 bwin logo
Oavgjort 10,50 redbet logo
Espanyol 31,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,35 unibet logo
Under 2,5 mål 3,40 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: