Speltips, Barcelona – Granada 9/1: Kortspel synas till över dubbelt

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

Toppen mot botten i spanska Primera División – Barcelona, som kan återta förstaplatsen i serien, ryker ihop med sjuttondeplacerade Granada. Känns inte som den hetaste av matcher och vi väljer sida på kortlinan.

19 matcher. Så många matcher har spelats sedan Barcelona förlorade senast, borta mot Sevilla den tredje oktober. Barcelona innehar förvisso inte förstaplatsen, men stormar vidare mot nya titlar – i serien, Copa del Rey och Champions League.

Med en match mindre spelad och två pinnar färre än tabellettan Atlético Madrid skulle man alltså kliva upp på förstaplatsen vid händelse av en trea här, och möjligen stanna där veckan ut eftersom Atlético ställs inför en tuff bortamatch mot Celta Vigo under söndagskvällen.

För Granada är verkligheten en helt annan – den förhållandevis lilla klubben slåss för att överleva i förstadivisionen. Man parkerar på sjuttondeplats, den precis ovanför det röda tabellområdet, och har en match mer spelad än Sporting Gijón två pinnar under dem själva. Det kommer helt klart bli tufft att överleva.

Bra besked på skadefronten för båda parter. För Barcelona väntas Arda Turan och Aleix Vidal, som värvades inför säsongen, starta deras första seriematch för den katalanska storklubben. De har, som säkert bekant, inte fått spela på grund av transferreglerna.

Fint kortvärde

Oddssättarna tänker ungefär likadant inför matchen; de täcker 1×2- och de andra resultatmarknaderna väl. Kan inte hitta något självklart spelvärde där och väljer istället att investera polletterna på kortmarknaden, där åsikterna är desto mer skiljbara.

5,5-linan är den som skickas ut – för både de som räknar in ost- och tomatskivorna och de som bara har räknar med de förstnämnda. Bet365, som tillhör den första skaran, har underspelet som klar favorit – Bwin, som tillhör den andra skaran, vice versa.

Nå, vilka är det då som är fel ute? Undertecknad menar – Bwin. Det här väntas bli en odramatisk batalj – Barcelona tippas vinna med flera mål – och i den typen av matcher, på Camp Nou, brukar det sällan regna kort. Gula kort-snittet på arenan efter de nio spelade matcherna är på 4,4. Granadas statistik på resande fot är helt annorlunda, men de som ska sätta tonen är just Barcelona.

Antalet ostskivor i Barcelonas senaste hemmamatcher i serien är: 4, 2 och 5 stycken – alla mot liknande motståndare som Granada.

Carlos Velasco, huvuddomare för dagen, brukar kunna skicka upp en hel del kort, men trots att det är han som ska ha visselpipan till munnen tror vi att underspelet ska ha klart större chans kontra övern att sitta.

Under 5,5 gula kort spelas alltså till 2,05x.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 gula kort
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/1
TV:  viasatsport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,06 redbet logo
Oavgjort 18,50 nordicbet logo
Granada 56,00 titanbet logo
Över 4,5 mål 2,06 unibet logo
Under 4,5 mål 1,80 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: