Speltips, Barcelona – Las Palmas 14/1: Alltför stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2017

Maskineriet hackar för Barcelona, som mer eller mindre måste vinna lördagens hemmamatch mot ett kapabelt Las Palmas. Även om de skulle lyckas, tror vi att det blir en tuff kamp – och ser visst skrällvärde från Camp Nou.

Trea i tabellen, fem pinnar upp till Real Madrid och en match mindre spelad. Grus har kastats in i Barcelonas maskineri och de – kanske framförallt topptrion; bestående av Neymar, Suárez och Messi – har inte alls nått upp i normal, eller önskad, nivå. Ett, på pappret, relativt lätt spelschema väntar de närmaste veckorna och allt annat än uteslutande vinster vore förödande.

Las Palmas, ja. De har faktiskt lyckats studsa upp på den övre tabellhalvan och precis liksom förra året kan det antas bli en plats i just mittenskiktet av tabellen, var man hör hemma. Spets saknas för toppstriden, liksom för mycket kvalitet innehas för bottenstriden. Man kommer från en solid prestation i cupen, där bortamötet mot Atlético Madrid vanns med 3-2 efter att ha vänt sent. Dessvärre hade en balja till behövts för att avancera vidare.

Gästerna kommer till spel utan Pedro Bigas och José Artiles medan Castellano, Araujo och Simón är osäkra för spel. Katalanerna rapporteras ha hela truppen intakt.

Las Palmas plusspelas

Givetvis ska Barcelona vara stora, stora favoriter. Men såhär stora? Nja.

Att Las Palmas har kvalitet för att streta emot är tveklöst, i synnerhet som Barcelona känns lite uddlösa för närvarande; Neymar är en av de spelare undertecknad vill se mycket mer ifrån. Hela topptrion, egentligen.

Barcelona vände 1-2 från bortamötet till 4-3 efter 90 minuter på Camp Nou mot Athletic Bilbao i cupdubbelmötet senast. Satt en bra bit inne och av prestationerna finns mer att önska. Mellan dessa matcher; ett 1-1-kryss mot Villarreal, vilket också att långt inne.

Uppehållet verkar helt enkelt ha kommit mindre bra tajmat för katalanerna, som nu blir alltmer desperata efter treor.

Gillar Las Palmas! Klassiskt mittenmaterial och de brukar kunna streta emot toppmotstånden på ett helt acceptabelt sätt. De var nära att vända och vinna mot Atlético Madrid i cupen, förlorade ”bara” med 0-1 i seriemötet mot desamma veckorna innan. Annars; kryss mot Real Madrid och uddamålsförluster borta mot såväl Villarreal och Sevilla. För att dra en rad exempel från spelåret.

Faktum är att Las Palmas bara förlorat en match med större siffror än två mål under säsongen, tre stycken mer exakt. Båda förra årens möten med Barcelona förlorades med 1-2.

Las Palmas +3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt tre mål – testas till Titanbet, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Las Palmas +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, lördag 14/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: