Speltips Barcelona – Osasuna 2/5: Mot ligatiteln

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2023

Serieledarna FC Barcelona tar emot tabellåttan Osasuna i den 33:e omgången av La Liga. Matchen spelas den 2 maj 2023 med avspark kl 19:30 på Nou Camp.

Barcelona – Osasuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med sex ligamatcher kvar att spela ser FC Barcelona ut att kunna defilera mot ligatiteln. Avståndet ner till Real Madrid på andra plats är alltjämt elva poäng och ingenting talar för att Xavis stabila lagbygge plötsligt ska kollapsa.

Inför lördagens hemmamöte mot Real Betis hade Barca emellertid en något sämre trend. I omgången dessförinnan hade man förlorat mot Rayo Vallecano och på de fem senaste matcherna hade det endast blivit en seger.

Här fick man så en klart behagligare resa. Efter en dryg halvtimme spelad hade Barcelona gått ifrån till 2-0 samtidigt som gästerna drabbats av en utvisning. Därifrån kunde Betis inte resa sig och slutresultatet skrevs till 4-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag med stabil grund

Osasuna har, utifrån sina förutsättningar, en fin säsong bakom sig och nu går man för en Europa-plats till nästa säsong. Efter 32 spelade matcher har man tagit 44 poäng och det ger för tillfället en åttonde plats i La Liga.

När man i fredags tog emot Real Sociedad hade man två segrar u ryggen och nio inspelade poäng på de fyra senaste omgångarna. Tabellfyran från Bilbao skulle dock bli en övermäktig uppgift då Osasuna föll rättvist med 2-0.

Nu väntar så en på pappret än tuffare uppgift för Arrasates gäng. När Osasuna och Barcelona senast möttes i Pamplona i november blev det emellertid en jämn batalj. Gästerna gick då segrande med 2-1 efter Raphina gjort det avgörande målet i slutminuterna.

Barcelona gäller som klara favoriter inför den här matchen och det är inte så mycket som talar för att Osasuna ska kunna sätta käppar i hjulen. Trots att Barca har dippat något sedan storförlusten mot Real Madrid i Copa del Rey så har man ändå hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher. Totalt har man endast släppt in elva mål på 32 ligamatcher och det är det som är grunden till framgångarna.

Osasuna har också de en stabil grund att stå och jag tror att de kommer hålla ihop det rätt bra även i den här matchen. Mitt spel blir att Barcelona vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, tisdag 2 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo