Speltips, Barcelona – Rayo Vallecano 17/10: Halvleksfokus

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2015

Det brukar dröja innan målen ramlar in för Barcelona och när Leo Messi är borta kan det bli ännu tuffare. När Rayo Vallecano besöker Camp Nou investerar vi i ett specialspel.

Perfektion brukar vara ett ord som kan appliceras på Barcelona och deras prestationer, men starten på årets Primera División har inte varit i närheten av perfekt. Man har inte alls varit lika dominanta som vi blivit vana att se dem; bara vunnit en match med mer än uddamålet.

Dock inte alls så att det är på tal om någon kris ännu. Fjärdeplatsen innehas i den jämna toppen och upp till serieledande Villarreal skiljer ynka pinnen.

Perioden precis före uppehållet var rena mardrömmen för katalanerna. Först en förnedrande 1-4-torsk mot Celta Cigo, därefter en dyrköpt 2-1-vinst över Las Palmas – Leo Messi blev skadad och är nu borta en bra tid framöver – sedan samma siffror mot Leverkusen och när man besökte Sevilla skrevs förlustsiffrorna 1-2.

Rayo Vallecanos maskinera har också hackat, dock klart mer väntat. Undre halvan-material är min känsla för Paco Jémez mediokra trupp – och tufft har man haft det, trots ett inte alltför svårt spelschema. Två vinster, ett kryss och fyra förluster står det i raden – värt att påpeka är att båda vinsterna kommit mot nykomlingar – och innan uppehållet hade man två förluster i följd.

På skadelistorna hittar vi Barcelonas Rafinha, Andrés Iniesta samt Leo Messi och på Vallecanos Pablo Hernandez medan Antonio Amaya är avstängd.

Fem raka där spelet suttit

Hur Barcelona spelar och vill spela fotboll är allmänt känt redan; med ett stort bollinnehav för att nöta ner motståndarna. Effektivt, men det dröjer ofta innan målen kommer, inte sällan till när motståndarna bjuder på ytor i samband med trötthet. Att jaga boll i 90 minuter är alltid tufft.

Ännu svårare att få de där målen som dyker upp från klar himmel nu när Messi saknas. Hans individuella kvalitéer är helt unika och även om hans ordinarie anfallskamrater i Neymar och Suaréz kan trixa till det rejält, är de inte alls på samma nivå.

Större vikt på kollektivets krafter då.

Har inte statistik på pappret här just nu, men Barcelonas målskörd i den andra halvleken kontra den första är i stor övervikt. Att spela på mål de avslutande 45 brukar vara ett vinnande koncept. Kör på det här.

I fem raka av Barcelonas matcher har det blivit flest mål i den andra halvleken. Inte lika övertygande statistik för Vallecano, men här är det katalanerna som ska sätta tonen. Lär inte se annorlunda ut från vilken annan match mot valfritt undre halvan-motstånd. I fem av de åtta senaste inbördesmötena har det blivit likaså.

Flest mål i andra halvlek spelas till 2,05 x polletterna hos ComeOn.

Speltips:

Speltips: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, lördag 17/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,16 redbet logo
Oavgjort 9,75 betsson logo
Rayo Vallecano 21,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,29 redbet logo
Under 2,5 mål 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: