Speltips Barcelona – Real Betis 16/9: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

FC Barcelona tar emot Real Betis i den femte omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 21:00.

Barcelona – Real Betis

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande La Liga-mästarna FC Barcelona har, efter en mer trevande premiär, fått fart på maskineriet. Man kommer nu till det här mötet med tre raka segrar i ryggen och totalt har man spelat ihop tio poäng på de fyra första omgångarna.

I premiärmatchen borta mot Getafe lyckades Xavis manskap inte få hål på sin motståndare och mötet förblev mållöst. Därefter har krutet inte varit torrt även om samtliga segrar, mot Cadiz, Villarreal och Osasuna, var knappa.

I den senaste matchen innan uppehållet mot de sistnämnda var det tack vare ett sent straffmål som man vann med 2-1. Dessförinnan vände man ett 3-2-underläge till seger med 4-3 borta mot Villarreal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En stabil grund

Real Betis slutade på sjätte plats i La Liga förra säsongen och man har inlett den här säsongen på ett likvärdigt sätt. Efter fyra matcher står man på sju poäng, vilket ger en sjunde plats i den unga tabellen inför helgens omgång.

Två segrar har det blivit så här långt för Manuel Pellegrinis Betis. I premiären slog man Villarreal med 2-1 och i den sista matchen innan uppehållet vann man med 1-0 mot Rayo Vallecano. Däremellan kryssade man mot Atletico Madrid följt av en 4-2-förlust borta mot Athletic Bilbao.

Barcelona och Real Betis möttes senast på Nou Camp i slutet av april och då vann hemmalaget med klara 4-0. Barca gäller också som favoriter till omkring 1.38 gånger insatsen inför den här matchen.

Det har ännu inte riktigt lossnat för Barcelona den här säsongen, men likväl har man vunnit tre raka matcher. Förra säsongen var man också väldigt svårslagna och framförallt svåra att få hål på och den stabila grunden ger förstås en stor trygghet när man går in i den här säsongen. Det mesta talar för att de kommer att bli bättre och bättre den kommande tiden och jag tror att Real Betis kommer få det tufft här. Mitt spel blir därför Barcelona -1.5 (asian hcp) till 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -1.5 (asian hcp)
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo