Speltips Barcelona – Real Madrid 5/4: Copa del Rey

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2023

Onsdagskvällen bjuder på ett El Clasico då Barcelona tar emot Real Madrid i semifinalen av Copa del Rey. Matchen spelas den 5 april 2023 med avspark kl 21:00 på Camp Nou.

Barcelona – Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona och Real Madrid ställs nu mot varandra för fjärde gången sedan årsskiftet och det är på alla sätt fördel katalanerna. Den första matchen av det här dubbelmötet i semifinalen av Copa del Rey vann Barcelona med 1-0 på Santiago Bernabéu och oavgjort räcker således i den här matchen.

I La Liga är det också Barca för hela slanten. I den näst senaste omgången besegrade man Real Madrid med 2-1 efter att Kessie gjort det avgörande målet på tilläggstid. Den gångna helgen följde Barcelona upp den vinsten med att slå Elche borta med 4-0 och det med en till stora delar roterad startelva. Därmed toppar man La Liga med hela tolv poäng ner till Real Madrid efter 27 spelade omgångar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Barcelona

Real Madrid har nu förlorat tre raka El Clasico om vi räknar in mötet i Supercupen i januari. Chansen att hämta in Barcelonas försprång i La Liga är, i princip, obefintlig men än lever hoppet i Copa del Rey.

Att vinna på Camp Nou är förstås en tuff uppgift, men när allt stämmer för Real Madrid är de definitivt tillräckligt bra för att kunna göra det. I söndags hade man en sådan kväll där allt stämde och då körde man över Valladolid med 6-0 och Benzema gjorde hattrick.

Till skillnad från Barcelona så är Real Madrid kvar i Champions League och man vann höstens El Clasico i ligan med 3-1 hemma. Barcelona har dock successivt vuxit sig allt starkare under säsongen och de gäller nu som stora favoriter att ta sig vidare till finalen av Copa del Rey.

Xavi unnade sig att rotera en hel del i startelvan i lördags medan Real Madrid spelade i söndags med ett, så gott som, ordinarie lag. Gästerna är nu piskade att vinna och behöver således gå framåt här. Att göra mål på den här upplagan av Barcelona är dock ingen enkel sak och jag håller det för troligt att Xavis manskap – med sitt positiva momentum – kommer gå segrande för fjärde klassikermötet i rad. Mitt spel blir en rak etta, att Barcelona vinner till 2.33 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 2.33
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 5 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo