Speltips Barcelona – Real Sociedad 20/5: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Klara ligamästarna Barcelona tar emot ett CL-jagande Real Sociedad i den 35:e omgången av La Liga. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Nou Camp.

Barcelona – Real Sociedad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Barcelona har kommit tillbaka med besked den här säsongen och med fyra omgångar kvar att spela har man redan säkrat ligatiteln. Avståndet ner till tvåan Real Madrid är hela 14 poäng och det är den solida defensiven som har varit nyckeln. Totalt har man endast släppt in 13 mål på 34 matcher och en så låg siffra är det inget annat lag som är i närheten av.

I söndags kunde man säkra seriesegern då man ställdes mot lokalrivalen Espanyol på bortaplan. Barcelona vann till slut med 4-2 efter att hemmalaget gjort två sena mål. Efter slutvisslan utbröt sedan tråkiga scener då hemmasupportrar gav sig på Barca-diton.

Nu får man så chansen att fira med sina hemmafans på Nou Camp och frågan är hur påkopplade man kommer att vara när matchen väl drar igång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två av seriens målsnålaste lag

För Real Sociedad betyder den här matchen väldigt mycket mer. Inför den här omgången innehar man den åtråvärda fjärdeplatsen med fem poängs marginal ner till femman Villarreal.

La Reals form är också relativt god då man har tre segrar och två kryss på de fem senaste matcherna. Poängtappet senast var dock en rejäl missräkning då man tog en tidig 2-0-ledning i hemmamötet mot Girona. Men gästerna gav sig inte och kunde både reducera och kvittera innan den första halvleken var slut. 2-2 stod sig sedan matchen igenom. I omgången dessförinnan tog man emellertid en fin skalp då man besegrade Real Madrid hemma med 2-0.

Barcelona och Real Sociedad möttes senast i Copa del Rey på Nou Camp i slutet av januari. Då var det hemmalaget som gick segrande med 1-0 efter att Sociedad åkt på en utvisning i slutet av den första halvleken. I La Liga var det första mötet i augusti och då vann Barca med klara 4-1 i Baskien.

När de nu möts igen har gästerna klart mest att spela för men Barcelona gäller ändå som relativt klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.83 gånger insatsen.

Med vilket fokus Barca tar sig an den här matchen är, som sagt, en osäkerhet. De vill säkerligen göra sitt bästa inför sin hemmapublik, men förutsättningarna ökar onekligen Real Sociedads möjligheter.

Barcelona och Real Sociedad är två av La Ligas målsnålaste lag den här säsongen och det är inte otänkbart att det här kan bli en kontrollerad och mindre tempofylld tillställning. La Real lär vara nöjda om de kan få med sig en poäng samtidigt som Barca inte lär offra liv och lem för att vinna. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos ,, Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo