Speltips, Barcelona – Roma 24/11: Kortfokus från Camp Nou

Spelbloggare Publicerat: 24 november 2015

Det är kortfokus från vår sida på Camp Nou, där Roma ska försöka stjäla minst en pinne från formstarka Barcelona som blir slutspelsklara vid händelse av en pinne eller fler. 

Vem ska klara av att rå på Barcelona för tillfället?

Katalanerna har väl inte visat sin bästa sida rent spelmässigt de senaste månaderna, men ändå fortsatt lösa positiva resultat på löpande band. Nu: fyra vinster i följd och fem hållna nollor. Senast krossades ärkerivalen Real Madrid med makalösa 4-0 – på Bernabéu! Detta trots att Leo Messi bara fick runt 30 minuter på planen.

Det ska extremt mycket till för att Barcelona ska missa CL-slutspelet. Ner till Roma skiljer fem pinnar och till Bayer Leverkusen sex. Båda matcherna ska förloras för att den risken ska leva vidare – och Leverkusen måste ta in 1-2 i inbördesmål från match nummer ett de två emellan.

Blandas mer från Romas håll. Nu i den första matchen efter uppehållet spelade man 2-2 borta mot Bologna efter att ha åkt på en straffspark med bara minuter kvar. Över det stora hela har man dock varit bra och är med i Serie A:s scudettorace. 1-2-1 är också ett helt okej resultatfacit här i CL.

Skadeproblemen är dock stora för italienarna med flera stjärnor borta: Totti, Gervinho, Strootman, Salah och eventuellt De Rossi. Tajmingen kunde knappast varit värre, till en match som denna. För Barcelona är det fokus på om Leo Messi ska starta eller ej – det mesta tyder på att han får inleda på bänken eller blir utbytt tidigt i andra halvlek.

Bwin sticker ut hakan

Med dessa stjärnor borta blir det tufft för Roma, speciellt med tanke på hur försvarsstarkt Barcelona är. Blir sannolikt stort fokus på att vinna den fysiska matchen istället, när de kvaliteterna försvinner. Det är liksom där man har chansen.

Tror det kan smälla hårt på Camp Nou. Hade förstås varit annorlunda om Barcelona haft en pinne mer i kolumnen och således redan varit klara för slutspelet, men en förlust här skulle innebära stor press inför den avslutande bataljen. Oerhört betydelsefull match.

På kortmarknaden har 3,5-linan ställts ut av de flesta – och hos alla aktörer, förutom en, är överspelet klar favorit. Bwin sticker ut rejält och bjuder 2,05x för att det ska bli minst fyra ostskivor och det tackar vi ödmjukt för. Skulle inte bli förvånad om de justerar oddsen rejält till närmare avspark.

Alltid svårt att få bukt med de snabba, tekniska Barcelonaspelarna. Innebär ofta att motståndarna åker på en hel del kort. Kortstatistiken – endast ostskivorna inräknade – i katalanernas CL-matcher är: 4, 9, 7 och 2 stycken. För Roma: 3, 4, 5 och 2.

När det blev två stycken ovan var alltså i det omvända mötet från detta när båda satt i en bra sits i och med det tidiga 1-1-resultatet. Mer kniven mot strupen för framförallt Roma nu.

Cüneyt Cakir är matchens huvuddomare och det känns helt okej när vi sitter på ett överspel. Turken sticker inte ut åt varken det ena eller andra hållet.

Dubbelt betalt för över 3,5 gula kort plockar vi direkt.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 gula kort
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 24/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Barcelona 1,30 betway logo
Oavgjort 6,50 nordicbet logo
Roma 12,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,42 redbet logo
Under 2,5 mål 3,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: