Speltips Barcelona – Roma 29/3: Kvalitetsskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Barcelona har en 1-0-ledning att gå på inför returen hemma mot Roma i kvartsfinalen av Women’s Champions League. Matchen spelas onsdagen den 29 mars 2023 med avspark kl 18:45.

Barcelona – Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona föll i finalen av Women’s Champions League mot Lyon för snart ett år sedan och är nu ute efter att ta tillbaka titeln som man vann året innan. I gruppspelet gick man en tuff duell mot FC Bayern där man till slut vann gruppen tack vare bättre målskillnad.

I den spanska ligan är man däremot helt överlägsna. Efter 23 spelade omgångar toppar man tabellen med hela 13 poäng ner till tvåan Real Madrid och Barcelona har ännu inte tappat en enda poäng. De här båda rivalerna möttes i lördags och det blev faktiskt en jämn batalj som Barca till slut vann efter att Fridolina Rolfö gjort matchens enda mål på straff i den 77:e minuten.

Nu väntar så ett returmöte mot Roma i den här kvartsfinalen av Champions League där man har en 1-0-ledning sedan förra veckans möte i Rom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Retroaktiv utdelning

Barcelona vann bara med 1-0 efter att Salma Paralluelo gjort matchens enda mål i den första halvleken. Spelmässigt var dock italienskorna underlägsna men man försvarade sig väl i en match som dominerades klart av gästerna.

Roma har inte mindre än fem svenskor i truppen och precis som Barcelona så toppar man den inhemska ligan. Efter 19 spelade matcher har man tagit 51 poäng och är därmed fem poäng före Juventus som har en match mer spelad.

Mycket talar för att Roma går mot sin första ligatitel i Serie A, men desto mindre talar för att man kommer kunna avancera ytterligare i Champions League. De ska vara nöjda med att de bara föll med 1-0 senast och nu väntar sannolikt en än tuffare uppgift i Barcelona.

Barcelona gäller också som storfavoriter inför den här matchen då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.09 gånger insatsen.

Efter 23 spelade ligaomgångar har Barcelona inte ett enda poängtapp samt en målskillnad på 99-5. Det är sannolikt inte helt enkelt att hålla engagemanget och drivet upp när man är så överlägsna.

När det nu vankas Champions League tror jag dock att man kommer vara ordentligt påkopplade. Man fick inte rättmätig utdelning på sitt övertag i den första matchen, men det tror jag kommer retroaktivt här. Mitt spel blir Barcelona -2.5 (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -2.5 (asian)
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, onsdag 29 mars
TV: 
Stream: