Speltips Barcelona – Royal Antwerp 19/9: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2023

De spanska mästarna FC Barcelona tar emot de belgiska mästarna Royal Antwerp i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdag den 19 september 2023 med avspark kl 21:00.

Barcelona – Royal Antwerp

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Barcelona kommer från en säsong där man tog sig tillbaka överst på tronen i La Liga, men där man misslyckades i Champions League. Nu är siktet inställt på att utmana de bästa även i det här sammanhanget.

I ligaspelet har Xavis manskap successivt sett allt bättre ut under säsongsinledningen. Premiären borta mot Getafe förblev mållös, men därefter har man radat upp fyra raka segrar. Det var dock först i lördags som man verkligen fick det att lossna. Man kunde då köra över Real Betis med 5-0 efter att i de två föregående matcherna varit mer illa ute mot Villarreal och Osasuna.

Förra säsongen tog Barca endast sju poäng på sex matcher i CL-gruppspelet. Med det slutade man trea i gruppen efter FC Bayen och Inter. Nu bör man ha bättre möjligheter att lyckas då man hamnat i grupp H tillsammans med Royal Antwerp, Shakhtar och Porto.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett välorganiserat Antwerp

Royal Antwerp vann den belgiska ligan med knapp marginal i våras. Den här säsongen har Mark van Bommels manskap inte inlett riktigt lika bra då man spelat ihop elva poäng på de sex första ligamatcherna.

Det viktigaste av allt under den här inledande fasen av säsongen har Royal Antwerp emellertid lyckats med. Det vill säga att kvalificera sig för Champions League och det gjorde man efter att ha slagit ut AEK Aten i den sista playoff-rundan. Man vann då båda mötena och totalt blev det 3-1 till belgarna. Nu kommer man senast från en 3-0-seger borta mot Westerlo i ligaspelet i fredags.

Mark van Bommel har satt en tydlig struktur under sitt dryga år som huvudtränare för Royal Antwerp. Förra säsongen var det framförallt den defensiva organisation som fällde avgörande då man släppte in klart minst antal mål i ligan. Att de bitarna sitter på plats lär nu bli helt avgörande för hur väl man kommer att stå sig i den här matchen.

Barcelona gäller förstås som stora favoriter, men jag lutar ändå åt att Royal Antwerp kan klara sig bättre än förväntat. De har rutin i Toby Alerweireld i mittlåset och Vincent Janssen längst fram och som lag är man välorganiserade. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.93 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.93
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 19 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo