Speltips, Barcelona – Sevilla 22/5: Starkt katalanskt favoritskap i finalen

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2016

Finalen i spanska Copa del Rey ska spelas i huvustaden, på Vicente Calderón. Barcelona och Sevilla ska fäktas om titeln och vi håller katalanernas favoritskap som större än vad oddssättarna menar med deras nedplitade siffror.

Primera División-vinnaren Barcelona ställs mot Europa League-ditot Sevilla. En batalj mellan två tungviktare i den spanska klubbfotbollen. Den ena större än den andra.

Barcelona är den dominerande maktfaktorn i Spanien och har varit så under de senaste åren. De toppade Primera División med en pinne ner till jagande Real Madrid och tre till Atlético Madrid, vilka hemmaspelar på just Vicente Calderón, var denna fajt ska spelas. Det var en stor besvikelse att man inte nådde ända fram i Champions League, men här finns i alla fall chansen på den inhemska dubbeln.

Sevilla väntas alltid vara en utmanare till den nämnda topptrion, men kom inte alls upp i nivå under spelåret – faktum är att de, som sjua, inte lyckades vinna en enda match på bortaplan, vilket man var ensamma om i hela serien. Ett hejdlöst uselt facit. Däremot har ett par skalper plockats utanför Ramón Sánchez Pizjuán i både Copa del Rey samt Europa League.

Vinner med minst två baljor

Känns som att Barcelona möter Sevilla i precis perfekt skede. Katalanerna har laddat inför den här fajten sedan avslutningen i serien för drygt en vecka sedan och är fullt motiverade att kamma hem den där dubbeln.

Sevilla däremot; är de möjligen lite mätta? De värjde undan Liverpool i EL-finalen under onsdagen efter en suveränt utförd andra halvlek. Såklart positivt att komma till spel med en fin prestation i ryggen, men känslan är att all kraft placerades där.

Seriespelet avslutade Barcelona med att vinna fem matcher i följd, vilka inte ett enda mål släpptes in på. Dessutom plockades samtliga hem med minst två baljors marginal. Målskillnaden? 24-0.

Katalanerna har deras bästa manskap intakt medan Sevilla har en del skadebekymmer med spelare som Krohn-Dehli, Reyes och Kolodziejczak out.

Det här vinner Barcelona utan större bekymmer. De spelas med -1,5 mål (asian handicap) till 1,73x hos Titanbet. Det betyder att spelet sitter om Barcelona vinner med minst två baljor.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:30, söndag 22/5
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: