Speltips, Barcelona – Valencia 17/4: Fortsätter fallet?

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2016

Barcelona är en klubb i kris och statusen i truppen är osäker inför söndagens hemmafajt mot Valencia. Bjuder serieledarna på ännu ett underlag?

För ett par veckor sedan var Barcelona i total harmoni – inte en kotte tvivlade på att de var bäst i världen – men vindarna har vänt snabbt och för tillfället är de en klubb i total kris. Första fallet var El Clásico-torsken på Camp Nou och därefter har man även förlorat över Real Sociedad samt trillat ur Champions League mot Atlético Madrid. Den största möjliga titeln är med andra ord borta. Tär hårt på moralen.

Inför spelåret var Valencia en tänkbar utmanare till just Barcelona och de andra i toppen av Primera División. Resultatet nu, när sex matcher återstår? På den undre tabellhalvan, fjortondeplats, med det bleka facit på 37 inspelade pinnar på 32 matcher. Ren och skär misär, såklart. Tränarna har bytts ut på löpande band – just nu heter styrmannen Pako Ayestarán.

Barcelona studsar tillbaka

Rotation kommer det med all sannolikhet bjudas på från katalanernas håll, men det är inte så att halva den ordinarie startelvan ska ställas åt sidan – under den närmsta tiden är det seriespelet för hela slanten.

Skadelistan är alltjämt välfylld för Valencia. Flera tänkta startspelare som inte kan medverka…

Kanske kan ses som ett passande tillfälle för Valencia att ställas mot Barcelona, men undertecknad är tvivlar faktiskt på det. Serieledarna har, som nämnt, precis trillat ur CL, är extremt revanschlystet och behöver bara fokusera på seriespelet. Ett trendbrott kan lura runt hörnet.

Och som ni kanske minns; i december krossade Barcelona Valencia med 7-0. Det är inte så att bortaspelarna har speciellt positiva minnen från Camp Nou i bakhuvudet heller.

Kanske får äta upp det här – med tanke på hur fantasilöst katalanernas anfallsspel sett ut – men i min bok lutar det här åt en klar hemmavinst. Barcelona spelas därför med -2,25 mål (asian handicap) till 1,92 x smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Barcelona -2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 17/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: