Speltips Barnsley – Bournemouth 4/12: Definierande möte

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

AFC Bournemouth har levt upp till förväntningarna och parkerar i toppskiktet av Championship. Nu möter laget Barnsley på bortaplan den 4 december 2020.

Barnsley - AFC Bournemouth

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det har varit en stark inledning på den här säsongen för AFC Bournemouth, som såklart hade stora förväntningar på sig själva inför säsongen med tanke på att man kommer från Premier League senast och där visat sig vara starka under flera säsonger.

Det är kanske inte så att AFC Bournemouth är en klubb som skrämmer någon bara med namnet, men den resa som man har tagit sista åren tyder på att mycket sköts rätt i klubben. Det känns som att det har fortsatt på precis samma spår.

För många lag som ramlar ner från Premier League, eller andra ligor för den delen, har problem att studsa tillbaka direkt och ofta kan vi se lag som tar hissen rakt ner i seriesystemet. Men så blir inte alls fallet för AFC Bournemouth, som ser ut att kunna gå upp till den engelska högstaligan direkt igen.

AFC Bournemouth har i alla fall gett sig själva chansen och ligger nu tvåa i en jämn tabelltopp. 27 poäng på 15 matcher är ett okej facit, även om man vill ha ännu mer för att vara helt nöjda, och formen är också god.

Det enda man kan anmärka på är att AFC Bournemouth förlorade senast, men kanske var det en bra väckarklocka. Med 25 gjorda mål framåt är AFC Bournemouth ett av de mer målfarliga lagen i hela ligan och det har varit en del av förklaringen.

Kan det hjälpa när man nu möter Barnsley?

Odds på engelsk fotboll

Nu är det här inga lag som spelar mot varandra varje år och kanske är det därför inte helt relevant att ta fasta på för mycket av den inbördes statistik som finns, men som alltså har en hel del år på nacken nu. men det finns med det sagt en så tydlig trend att jag tänker nämna den ändå. Underspelet är gångbart när dessa lag spelar mot varandra och under 2,5 mål sitter i stort sett alltid. Samtliga fem (bara fem!) möten sedan 2005 har gått under 2,5 mål. Ändå en liten faktor att ha med sig för den som värnar traditionens makt inom sportens värld.

Barnsley har också öppnat säsongen starkt, inte minst sett till förväntningar och förutsättningar. Man är som klubb inte på samma nivå som AFC Bournemouth, varpå det här har varit ett starkt år hittills.

Med 19 poäng på 15 matcher parkerar man i mitten och en vinst mot AFC Bournemouth skulle göra att man får kontakt med toppstriden på allvar.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:30, fredag 4 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: