Speltips Barnsley – Chelsea 11/2: Ingen sprakande fest

Simon Pålsson Publicerat: 11 februari 2021

Chelsea och Barnsley ställs nu mot varandra i FA-cupen torsdagen den 11 februari 2021, med bortalaget som klar favorit.

Barnsley - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan på tisdagen spelades de första matcherna i anrika FA-cupens femte omgång, och nu på onsdagskvällen ska merparten av matcherna tas i mål. På torsdagen spelas sedan de två sista mötena innan den här omgången är över.

Det vi kan konstatera är att mötet mellan Barnsley och Chelsea hör till de lite mindre intressanta på pappret, inte minst mot bakgrund av att lagen har sitt fokus på ligaspelet. Men det är alltid intressant att se hur ett lag som Barnsley ska stå upp mot en gigant som Chelsea.

Thomas Tuchel har som bekant fått ordning på Chelsea, även om det inte sprudlar framåt än. Det gör att jag inte förväntar mig en urladdning mot Barnsley heller, inte minst med tanke på att den tyske huvudtränaren lär rotera ganska betänkligt i laget.

Barnsley är relativt svårslagna, har en solid defensiv och har dessutom varit återkommande starka på hemmaplan den här säsongen.

Vad vi har sett hittills, detta baserat på tisdagens matcher, har FA-cupen inte heller bjudit på någon sprudlande underhållning eller målskytte. Det tar vi med oss inför det här mötet.

Odds på FA-cupen

Barnsley har kanske inte den allra mest namnkunniga truppen, även om det finns ett par spelare med meriter från högre upp i seriesystemet. Därför ska vi ha med oss att man har ett lag som är aningen starkare än vad många kanske tror.

Nu saknar Barnsley dock spelare som Aapo Halme, Ben Williams och Liam Kitching inför den här matchen.

En stor fördel för hemmalaget är dock att helgens möte med Derby ställdes in efter att planen varit helt vattensjuk. Det gör att spelarna har fått lite mer vila och kanske kan man nu formera precis det lag man vill. Det starkast möjliga låter rimligt med tanke på att spelarna helt enkelt inte har slitits i helgen.

Chelsea däremot lär rotera en del i sitt lag, men den trupp som Thomas Tuchel har till hands är av yttersta klass. Nu tappar man dock lite i försvaret då Thiago Silva är borta, samtidigt som Kurt Zouma lär få starta i mittförsvaret, och Kepa Arrizabalaga lär få stå mellan stolparna.

Under 3,25 mål (asian handicap) spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  Streama Barnsley – Chelsea

Jämför odds: