Speltips Barnsley – Swansea 17/5: Playoff

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2021

Playoff-semifinal väntar mellan Barnsley och Swansea City måndagen den 17 mars 2021. Det är den första av två semifinaler mellan lagen.

Barnsley - Swansea City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Den maratonlånga säsongen är över i Championship och vi är framme vid slutspelet, eller playoff som det egentligen kallas. Vi rekar nu med odds inför mötet mellan Swansea City och Barnsley, en match som sträcker sig över två matcher.

I det första mötet gäller Barnsley som spelbolagens favorit, eftersom man spelar på hemmaplan. Men det är egentligen Swansea City som har fördelen i inbördes möten, efter att ha vunnit med 2-0 både på hemmaplan och bortaplan den här säsongen.

Swansea City har faktiskt inte förlorat mot Barnsley på över tio säsonger, delvis för att man inte har spelat mot varandra särskilt många gånger. Å andra sidan är det en mental spärr som kan få en viss effekt i den här matchen.

På slutet har Swansea City spelat sämre och har tappat ganska många poäng i onödiga lägen, men man har å andra sidan varit klara för playoff ett tag.

Inte heller Barnsley har en strålande trend vad gäller matcherna i Championship och det känns som att båda lagen har väntat på det här ett tag. Det gör att jag ser framför mig ett ganska försiktigt första möte mellan Swansea City och Barnsley.

Totalt är det fyra lag som ska göra upp i det här playoff-slutspelet i Championship. Förutom att Barnsley och Swansea City har en reell chans att nå Premier League finns det också två andra lag som finns med i semifinalerna. AFC Bournemouth och Brentford gör upp i den andra semifinalen.

Odds i Championship

I hemmalaget är det bara Ben Williams som inte kan spela, men annars kommer man att kunna spela med sitt starkaste lag. Alex Mowatt har haft stora problem med skador på slutet, men enligt uppgifter ska han kunna spela här.

Swansea City då? Jo, man har Steven Benda borta och det är en spelare som rimligen hade varit med i startelvan om han hade kunnat spela. Däremot är Jordan Morris också borta och det är ingen spelare som saknas lika mycket.

På det hela taget är det två ganska jämna startelvor, möjligen med en liten fördel för bortalaget då man trots allt har en del Premier League-rutin i laget. Speciellt Andre Ayew känns som en spelare som reser sig i den här typen av matcher.

I grunden är det två ganska jämna lag, men Swansea City har varit här flera gånger tidigare och det är en fördel man inte ska underskatta.

X (OAVGJORT) spelas till 3,10 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,10
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:15, måndag 17 maj 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: