Speltips, Basel – Fiorentina 26/11: Tid för revansch

Spelbloggare Publicerat: 26 november 2015

Och så vänder vi blad, som alltid under Europaveckorna – från CL till EL. En av matcherna med start 19:00 spelas mellan Basel och Fiorentina och då tror vi att italienarna tar revansch från senast.

Grupp I, ettan mot tvåan. Basel på nio pinnar, Fiorentina sex och under dem hittas både Lech Poznan och Belenenses på fyra. Framförallt en måstematch för ”Violerna” som är pressat att vinna om förstaplatsen ska nås. En förlust eller kryss skulle å andra sidan innebära att man riskerar att hamna utanför topp två.

Mer exakt hur det ser ut:

1. Basel, 4: 3-0-1, 9p, +4
2. Fiorentina, 4, 2-0-2, 6p, +4
3. Lech Poznan, 4: 1-1-2, 4p, -3
4. Belenenses, 4: 1-1-2, 4p, -5

Eftersom Fiorentina har bättre inbördesstatistik mot Lech Poznan och man inte kommer tappa 4-0 mot Belenenses betyder det att man avancerar vidare om man skulle hamna på samma antal pinnar än de nedanstående. Hemmamatchen förlorade man dock mot Basel med 1-2 och det måste hämtas in om förstaplatsen ska plockas.

Får in minst två baljor

Givetvis är det så att Fiorentina inte är nöjda med andraplatsen – de har kvaliteten att hamna på toppen av kullen och då måste det bli tre pinnar och att man själva måste få in minst två baljor. Det ska man ha alla möjligheter till.

Vid ett eventuellt 0-1-resultat är det så enkelt att Fiorentina måste fortsätta pusha upp positionerna. Det öppnar upp möjligheter för båda hållen, men framförallt för italienarna som undertecknad betraktar som den klart bättre parten.

I Firenze ledde ”Violerna” med 1-0 från minut tre till sista tjugo. Ett rött kort på mittbacken minuterna dessförinnan ställde till det och då kunde Basel få momentum och vända på siffrorna. Man kan se det som att de tre pinnarna skänktes bort.

Värt att tänka på inför matchen är att Fiorentina haft stor lycka på resande fot. I gruppspelet har man vunnit båda sina bortamatcher, mot Lech Poznan samt Belenenses, och målskillnaden i dessa är 6-0. Kan jämföras med två torskar och 2-4 i mål på hemmaplan. Även i Serie A har man varit starka på bortaplan.

Basel är helt okej i Europa League-mått mätt, men inte alls på samma nivå som Fiorentina. Här saknar man dessutom flera defensiva pjäser och det är illa tajmat. Även gästerna har ett par spelare out, men bredden är klart bättre än för Basel.

Fiorentina bröt en vinstsvit på fyra matcher efter 2-2 hemma mot Empoli senast, men det vilades flera spelare. Minst två baljor har gjorts i fem raka nu. För Basel pekar formkurvan neråt med två förluster efter varandra, ena med tre och andra med två insläppta i.

Fiorentina över 1,5 mål spelas till 2,45x.

Speltips:

Speltips: Fiorentina över 1,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 26/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Basel 2,80 betrally logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Fiorentina 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,95 unibet logo
Under 2,5 mål 1,91 betstarsknapp logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: