Speltips, Basel – Sevilla 10/3: Oddssättarna fel ute

Spelbloggare Publicerat: 10 mars 2016

Hemma i Schweiz är Basel en europeisk maktfaktor att räkna med och när Sevilla, som har ett katastrofalt bortafacit, kommer på besök till St. Jakob-Park tvekar vi inte en sekund hos vilken sida polletterna ska investeras.

Den sjunde serietiteln i följd är redan klar och Basel kan fokusera helhjärtat på Europaspelet. Gruppspelet här i EL toppade de, tre pinnar före italienska Fiorentina, med resultatraden 4-1-1. Sedermera; i sextondelsfinalen avancerade schweizarna vidare på flest bortamål mot Saint-Ètienne efter en 2-3-förlust borta och vinst med 2-1 hemma.

Inte samma frid och fröjd Sevilla. Formen är halvdan och man är inte bättre placerade än femma i den spanska förstadivisionen. Man hade chansen att plocka en slutspelsbiljett i Champions League, men hamnade hela fem pinnar bakom tvåan Juventus och ytterligare en bakom ettan Manchester City i gruppspelet. Borussia M’Gladbach jagade häck i häl och var bara en pinne på efterkälken.

Enda nämnvärda avbräcket till fajten är på Basels Breel Embolo, men han kan ersättas på ett helt okej sätt och vikten av det ska inte överdrivas.

Inte vunnit en enda bortamatch i serien

Så fort som Sevilla plitas ned som favoriter på bortaplan, är det på sin plats att börja ifrågasätta oddssättarnas resonemang och tänka på att investera i motståndarna. Så är fallet här – jag kan inte alls förstå varför 1×2-oddsen är utsatta som de är.

På bortaplan är Sevilla rentav urusla och som tabellfemma i Primera División, är de det enda laget i serien som ännu inte plockat en enda vinst på resande fot. Uppseendeväckande fakta.

Även i Europa har spanjorerna haltat utanför stadsgränsen; det blev förluster i samtliga gruppspelsmatcher och 3-0 hemma mot norska Molde i sextondelsfinalen följdes upp av en 0-1-torsk borta. Förvisso en del rotation då, men hur som helst visar det på den tydliga trenden.

Basel ska inte alls underskattas och brukar kunna utmana en del i Europa. Flera namnstarka motståndare har sopats undan under de senaste åren; 2014/15 nåddes CL-åttondelsfinalen. Mycket just tack vare ett starkt hemmaspel.

Har mycket svårt att se Sevilla lösa ett bättre resultat än oavgjort här och när vi får 1,75 för Basel +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – är det bara att tacka och ta emot.

Speltips:

Speltips: Basel +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 10/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Basel 3,50 expekt logo
Oavgjort 3,50 betsafe logo
Sevilla 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,95 redbet logo
Under 2,5 mål 1,91 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: