Speltips, BATE Borisov – Dundalk 15/7: Offensivt starka – bjuder på målfest?

Spelbloggare Publicerat: 15 juli 2015

Spelen prickar fint i CL-kvalet och vi fortsätter hitta fina spelobjekt därifrån – nu från matchen mellan BATE Borisov och Dundalk, som vi tror kan bjuda på en underhållande tillställning.

De vitryska mästarna mot de irländska mästarna i den andra kvalrundan, båda leder också de inhemska serierna som är i full fart just nu, och det stort. Känns på förhand som att det här dubbelmötet kan bli ett av de mest intressanta och sevärda i rundan.

BATE är så löjligt dominanta i den vitryska klubbfotbollen att ordet spänning inte ens finns med i förrådet. Sedan 2006 har man vunnit serien varje år – alltså nio år efter varandra – och nu, 14 matcher in i serien, toppar man den med åtta pinnar ner till Dinamo Minsk, vilka får ses som de med en existerande möjlighet att pressa BATE, med ett facit på 12 vinster och två oavgjorda.

Dundalk har inte varit i närheten av lika dominanta och fjolårets serietitel var deras första sedan 1994/1995. Nu håller man på att utvecklas till en toppklubb i landet, en mycket spännande trupp har mixats ihop och 19 matcher in i tabellen toppas den med hela 50 inspelade pinnar, nio före tvåan Cork City.

Släppte in mål i 11/12 matcher

Men visst ska BATE vara rätt klara favoriter, precis som de ställs ut som. Tycker dock att oddssättarna överdriver skillnaden mellan parterna och när 1×2-marknaden står i 1,42-4,60-8,40 är det tveklöst åt vilket håll värdet hittas – även om vi faktiskt undviker spel i Dundalks favör här.

Siffrorna vi erbjuds på målmarknaden är av större intresse. Vi kan räkna med en spelförande värd, men Dundalk borde få sina perioder i matchen och är ett passningsskickligt lag som helst undviker att spela långt och istället vill rulla sig fram till målchanserna.

Båda lagen kommer från varsin målfest i respektive serie, BATE vann med 5-3 borta mot Slavia och Dundalk med 4-2 borta mot Galway United. Såklart andra förutsättningar när det handlar om två lag från olika länder, men målform har de båda visat upp på sistone.

I 11 av 12 CL-matcher, kval och gruppspel inräknat, förra året släppte BATE in mål, förvisso ofta mot starkare motstånd än Dundalk, men några av dem får ändå betraktas vara på samma eller sämre nivå. Dessutom saknar man sin ordinarie mittback Dzyanis Palyakow. Inte bara att en betydande spelare försvinner, att rotera runt i backlinjen är ofta värre än i andra positioner.

Dundalk bör absolut kunna få in en balja på Borisov Arena och vi tar det för givet att även BATE får in minst en. Till 2,25x smakar BLGM – ja mycket fint. Bäst odds finner ni just nu hos William Hill och Bwin.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, onsdag 15/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
BATE 1,42 redbet logo
Oavgjort 4,60 redbet logo
Dundalk 8,75 comeon logo
Över 2,5 mål 1,96 redbet logo
Under 2,5 mål 1,90 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: