Speltips inför Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 21/2: Målpolletter i ovissa mötet

Spelbloggare Publicerat: 20 februari 2017

Offensivt är det full rulle på både Bayer Leverkusen och Atlético Madrid inför deras slutspelsbatalj i Champions League. Match ett av två spelas på Bayarena, och då menar vi trots allt att målmöjligheterna ska vara större än oddssättarna antyder.

Hämta en bonus inför kvällens CL-bravader i Sveriges bästa bonusguide! 

Champions League är tillbaka! Förra veckans matcher landade i uteslutande hemmavinster, men här är Atlético Madrid inte bara favoriter i dubbelmötet som helhet, utan även det här enskilda mötet.

Atlético Madrid har inte varit fullt så solida som vi blivit vana med att se dem de senaste åren, men alltjämt presterat här i Europas finrum. Gruppspelet vann man, före Bayern München, efter fem vinster och en förlust. Defensiven? Superstabil.

Mer kunde däremot önskas i Primera División, där Atlético inte är bättre placerade än fyra. Titelhoppet dött.

Även Bayer Leverkusen är på så sätt en brutal besvikelse. Från att ha blivit trea i fjol, till att nu vara åtta och riskera därmed att till och med bli helt utan Europabiljett. Höga höjder varvas med djupa dalar, och man har svårt att kunna leverera över tid.

Gruppspelet här i CL, där Monaco, Tottenham och CSKA Moskva stod för motståndet, blev det en fin andraplats. 2-4-0 i resultatraden.

Kan Europaspelet ses som en chans att upprätthålla hedern från misslyckandena i den inhemska serien?

Bra mållina

Atlético Madrids succéer de senaste åren kan förklaras i en fantastisk defensiv, över hela banan, och sättet man klarat av att anpassa matchplanen efter motståndare och typ av match. Lite annat från flera av toppkonkurrenterna i Europa, där det är mer – tuta och kör.

Bayer Leverkusen kommer försöka lösa ett bra hemmaresultat här – läs: vinna – och med all säkerhet kliva på framåt, om än inte utan tanke.

Offensiven har spetsats till fantastiskt för tyskarna på sistone och den stora förklaringen till det är att ”Chicharito” vaknat till liv. Fem mål på de tre senaste matcherna för mexikanen! Hjälte mot Augsburg senast.

Passande nog så har Atlético Madrid stora skadeproblem i defensiven. Mittbacksklippan Diego Godín samt Juanfran ser ut att missa matchen båda två. Halva den ordinarie backlinjen, med andra ord. Keepern Jan Oblad är med i truppen och väntas kunna spela, men helt skrivet i sten är det inte just nu.

Även Atlético har varit inblandade i en hel del öppna historier på sistone – oväntat öppna. 4-1-vinst över Sporting Gijón senast, 3-2 över Celta Vigo dessförinnan. 6/9 senaste har klivit över 2,5 mål och bara en av dessa under 1,5 dito.

Minst två mål ska vi väl få se Bayarena?

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – klickas i till 1,84 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 21/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: