Speltips Bayer Leverkusen – Bayern München 12/1: Statistiken talar sitt tydliga språk

Spelbloggare Publicerat: 10 januari 2018

Statistiken är talande: när Bayer Leverkusen tar emot Bayern München blir det tillknäppt och målsnålt. Har vi ett nytt sådant fall när toppklubbarna ska mäta krafterna på BayArena? Missa inte denna aptitretare inför helgens stora bord av matcher!

Bundesliga är tillbaka från sitt uppehåll, som varit ända från mitten av december månad. Lördagen bjuder på en handfull matcher, söndagen ett par och här under fredagen står dessa två, Bayer Leverkusen och Bayern München, för kvällens enda batalj.

Allt tyder på att Bayern München, utan ett ens svettas, kommer kamma hem deras sjätte raka serietitel. 17 matcher in i kalaset är de hela 11 pinnar ovanför tabelltvåan Schalke 04, som Leverkusen i sin tur har som mål att passera – bland andra.

Inför matchen står Leverkusen som fyra i tabellen, som är löjligt tät runtom Europaplatserna och den övre tabellhalvan. Häpnadsväckande, till och med. Från tabelltian Hertha Berlin har vi sex poäng som skiljer till andra- och silverplatsen. Hur som helst; vid händelse av en vinst tar Leverkusen, tillfälligt, över andraplatsen och sätter därmed hård press på toppkonkurrenterna.

Extra intressant är det att Leverkusen och Bayern mötte varandra i årets premiärmatch. Den vann de senare nämnda, på Allianz Arena, med bekväma tre mål mot ett. Förlusten banade för en period kantad av icke önskvärda resultat för Leverkusen – men det har vänt och nu står de med 14 matcher på raken utan förlust. Ännu fler om vi inkluderar vänskapsmatcher.

Spelare som Manuel Neuer och Thiago saknas fortsatt för Bayern München, som också har ytterbacken Joshua Kimmich osäker. Detta medan Leverkusen har hela truppen intakt, hel och kry.

Statistiken: Bayern har inte nätat på fyra identiska möten

Leverkusen – Bayern: 0-0
Leverkusen – Bayern: 0-0
Leverkusen – Bayern: 2-0
Leverkusen – Bayern: 0-0
Leverkusen – Bayern: 1-1

Det där är statistiken från de fem senaste identiska mötena och trenden är tydlig; på BayArena blir det målsnålt. Bayer Leverkusen har hittat nycklarna för att täppa till defensiven, på hemmaplan – mot en av världens jättar. Imponerande.

Även om Bayern München varit helt dominanta – det är bara att titta snabbt på tabellen – har de varit lite av en besvikelse av prestationerna som helhet att bedöma. Talande blir det när inte ens flest mål gjorts i Bundesliga, men däremot har klart minst släppts in; 11 på 17 matcher.

De tre seriematcherna före uppehållet klev inte bara under 2,5 mål för Bayern, utan också 1,5-målslinan. För Leverkusen har det blivit max två mål i fyra av de fem senaste. Addera en 1-0-vinst i cupen borta mot Borussia M’gladbach under denna period på det.

Mycket pekar på en målsnål och tillknäppt historia på BayArena, varpå spelet som tipsas om blir under 3,0 mål (asian handicap) till oddset 2,02 hos Bethard. Då får vi insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:30, fredag 12/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: