Speltips, Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 21/2: Kortspel synas till 3,10

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2016

Tysk toppfajt på schemat – fyran Bayer Leverkusen välkomnar tvåan Borussia Dortmund till BayArena, varifrån vi riktar kortfokus.

Endast två placeringar skiljer dem åt, men hela 13 pinnar.

Dortmund är cementerade på andraplatsen; kan i praktiken inte ta över förstaplatsen från dominanterna Bayern München och riskerar inte heller att droppa i tabellen. Allt talar för att det blir en andraplats. En hedervärd sådan, sett till vad som presterats hittills.

Desto mer att spela om för Leverkusen. Kampen om Europabiljetterna är oerhört tät – man står på den plats som leder till kvalet mot Champions League, men ner till åttan Wolfsburg är avståndet på så lite som fyra pinnar.

Båda parter kommer från varsin lyckad EL-fajt. Leverkusen vann med 1-0 borta över Sporting och Dortmund med 2-0 hemma över Porto. Fantastiska prestationer som sätter de i bra sitsar inför returmötena.

Inte de bästa skadebeskeden för varken Leverkusen eller Dortmund. Bland annat Chicharito missar matchen för värden och Ilkay Gündogan för bortalaget.

Bwin ute på tunn is

Bwins oddssättare är ute och virrar rejält på kortmarknaden – återigen.

Det handlar om vilken sida som åker på flest ostskivor. Så lite som 1,80 betalar de för Leverkusen och hela 3,10x för Dortmund. Svårt att förstå hur de resonerar eftersom matchen spelas på just – BayArena och matchbilden väntas bli jämn.

Undertecknad skulle hellre ha oddsen jämnare fifty-fifty här, om vi räknar bort ”krysset”. Leverkusen snittar 1,3 kort framåt per hemmamatch, deras motståndare 1,7. Dortmund på bortaplan: 1,3 kontra 2,0. Rent statistiskt liten fördel Dortmund, men ändå jämnt. I fjolårets identiska möte skrevs ”kortresultatet” 1-2 – då hade spelet alltså suttit.

Flest gula kort: Dortmund – synar vi till kalasfina 3,10x. Skulle inte bli förvånad om vi får se ett rejält oddsdropp till närmare avspark.

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Dortmund
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, söndag 21/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: :

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayer Leverkusen 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,55 titanbet logo
Borussia Dortmund 2,30 betsafe logo
Över 2,5 mål 1,83
Under 2,5 mål 2,04 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: