Speltips, Bayer Leverkusen – RB Leipzig 18/11: Målskyttepolletter – in!

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2016

Emil Forsberg och hans RB Leipzig har tagit Bundesliga med storm och har chansen att temporärt kliva upp i topp när Bayer Leverkusen står för motståndet under fredagskvällen. Spelbloggare höjer svårighetsgraden och slussar in polletterna på en 5,00-taggare.

Uppköpta av Red Bull – upp i förstadivisionen, och väl där en del av toppstriden redan som nykomlingar. Leipzig kritiseras förstås från flera håll och kanter som baksidan av den moderna fotbollen.

Men rent sportsligt kan man inte annat än att imponeras av Leipzig. Att som nykomlingar vara fräcka nog att spela den typ av fotboll de spelar och att dessutom vara placerade tvåa i tabellen, bara med målskillnad som skiljer dem åt från Bayern München. 24 inspelade pinnar på tio matcher är facit.

Bayer Leverkusen väntas alltid vara med och slåss om Europabiljetterna och löste även en tredjeplats förra året – något som innebär att de just nu är mitt inne i ett Champions League-äventyr. Formen är bra, men man är lite halv på efterkälken mot de i toppen och har från deras åttondeplats två pinnar upp till femman Dortmund och fyra till trean Hoffenheim.

Karim Bellarabi är Leverkusens enda avbräck inför matchen medan Lukas Klostermann och Bernardo är out för Leipzig. Positiva besked från båda parter, som kan presentera mer eller mindre bästa möjliga startelvor.

Testas som målskytt

Emil Forsberg, ja. Han är en av de viktigaste pjäserna bakom den här succén i Leipzig; har antecknats för hela fyra baljor på sex seriematcher, varan endast tre från start. Finns enorm kvalité i såväl fötter som huvud hos honom och det borde vara en tidsfråga innan det bär av till en större klubb.

Från sin något skuggande roll får Forsberg mycket boll och yta att operera med – och det är en roll han trivs fantastiskt bra i, vilket också målproduktionen avslöjar. Självförtroendet växer med förtroendet och de positiva insatserna; under landslagsuppehållet smällde han dit en fantastisk balja mot Frankrike i VM-kvalet.

Leverkusen ska förstås vara favoriter på hemmaplan, men Leipzig har visat att de kan hota vilken motståndare som helst i Bundesliga och ska inte bara ses med målmöjligheter, utan även poängdito.

Dessutom väntar CL-fotboll för Leverkusen kommande vecka och det är inte helt omöjligt att de skulle rotera på ett par positioner. Risk för tappat fokus också?

Gästerna borde få pryda målprotokollet vid minst ett tillfälle i den här matchen och att det är just Emil Forsberg, i toppform, som stänker in bollen är inte alls långsökt…

Emil Forsberg målskytt ”anytime” spelas till 5,00 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk! Och ännu bättre – ni kan se matchen hos dem, via deras livestreamingtjänst i världsklass!

Speltips:

Speltips: Emil Forsberg målskytt ”anytime”
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 18/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: